Deň v starovekom Grécku přehled

Deň v starovekom Grécku
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446112/bmid_den-v-starovekom-grecku-6ub-446112.jpg 4 7 7

Deti, váš skvelý kamarát, cestovateľ Viliam Všadebol, vás pozýva na ďalšiu napínavú cestu do minulosti! Tentoraz sa spolu vyberieme do starovekého Grécka, kde na nás už čakajú úžasné dobrodružstvá. Dozvieme sa napríklad aj to, ako vznikla olympiáda, ktoré sú najznámejšie grécke báje a ako kedysi dávno vyzeralo divadlo.

Literatura naučná Historie Pro děti a mládež
Vydáno: , Bambook
Originální název:

Avery Everywhere - A Day in Ancient Greece, 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deň v starovekom Grécku. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (4)

Pružinka
04.05.2022 2 z 5

Od Averyho jsem čekala mnohem víc! Docela mě sklamala tam malá zápletka. Ilustrace to ale trochu vyvážili a ty super informace taky.

veronika0382
12.08.2020 5 z 5

Avery cestuje v čase a tentokráte se ocitl ve starověkém Řecku, v období olympijských her. Jeho příběh je proložený různými informacemi a fakty z tohoto období. Najdeme tu například jak to bylo s účastí v soutěžích, jak přišly do Řecka mince a jak vznikaly banky. Poznáme spousty bohů a řeckých hrdinů (od Parise, Heleny, Medůsy, Mínotaura až po Achillea) a jejich osudy. Dozvíme se, jak vznikalo divadlo, jak to chodilo v Athénách a ve Spartě... Více v mojí recenzi v záložkách- Veru, Knihy na cestách


stesti.s.knihou
03.08.2020 5 z 5

Moc hezká kniha, ve které si přijdou na své nejen děti, ale i dospělí. Krásně ilustrovaný příběh mladého chlapce Averyho (v tomto případě řeckého Averose :)) je protkán fakty vysvětlujícími historické milníky či představujícími díla slavných osobností starořecké kultury. I já jsem zde našla spoustu informací, které jsem nevěděla, nebo už stihla za ta léta zapomenout. Rozhodně doporučuji - takovou knížku by měl mít v knihovničce každý malý školák :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Deň v starovekom Grécku v seznamech

v Přečtených9x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x