Deník americké manželky přehled

Deník americké manželky
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107260/denik-americke-manze-107260.jpg 4 213 213

Autorka nám popisuje s určitým nadhledem manželství úspěšného advokáta a jeho manželky -povoláním "žena v domácnosti" a jejich dvou dcer.

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR) , Knižní klub

Diary of a Mad Housewife, 1971

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deník americké manželky. Přihlašte se a napište ho.

krakonos.kraken
17.06.2024 3 z 5

(SPOILER) Nerozumím tomu jak tohle někdo může nazvat oddechovkou (viz některé recenze tady), je to totální deprese.

Nevím, jestli to byl autorky záměr, ale hlavní hrdinka se u mě dopracovala z politování-hodné ženy, která má nenaplněný život a mnoho niterných starostí a frustrací k nenáviděné mrše, které jsem na konci přal jenom to nejhorší, aby si to vyžrala.

Po všech "úletech" co se v knize objeví korunuje všechen neúspěch tím, že když se před ní manžel sesype a všechno jí svěří, ona mu neoplatí stejnou mincí kvůli vypočítavosti a protože už "ví co chce". Takhle otrávený jsem po knize dlouho nebyl.

Nicméně za to nemůžu strhávat hodnocení, napsaná je dobře, pocity a myšlenky jsou popsány děsivě přesvědšivě. Přestože v knize pro mě bylo tolik hnusu, musím říct, že se tam zároveň vlastně nic nedělo a za to dávám jenom 4 hvězdičky.

maryzka
13.05.2024 2 z 5

O knize bylo zmínka kdysi ,, Jak dostat tatínka do polepšovny od Marie Poledňákové. Tak jsem na ní byla zvědavá. Po letech jsem si ji koupila a mohu říct, že mě nějak nenadchla. Asi bych si potřebovala pročíst v jiném vydání. No ženská, která je doma a může si obstarat vše po telefonu tak je frustrovaná, sice manžel nic moc, ale jako živitel má nárok na domácí pohodlí a to se odvíjela u nás celá éra první republiky i když se bude namítat o pracovním nasazení žen. Už se ani nedivím, že tam a možná dodnes je velká potřeba různých prášku. Tady na to nebyl čas.

janina66
07.11.2023 2 z 5

Audiokniha
No kniha mě moc nenadchla. Kdysi jsem ji četla jako velmi mladinká a jen jsem si pamatovala "beďar na zadku"
Čemu jsem se musela s úsměvem divit, co vše jako žena doma nestíhala. Jen zavolat všem ohledně úklidu , praní, mytí oken apd.
Tady žena chodí do práce, pere, nakupuje, apd. Knihu hodnotím jako nezajímavou.

Kniha Deník americké manželky v seznamech