Deník americké manželky přehled
Sue Kaufman
Autorka nám popisuje s určitým nadhledem manželství úspěšného advokáta a jeho manželky -povoláním "žena v domácnosti" a jejich dvou dcer.
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2000 , Ikar (ČR) , Knižní klubOriginální název:
Diary of a Mad Housewife, 1971
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deník americké manželky. Přihlašte se a napište ho.
O knize bylo zmínka kdysi ,, Jak dostat tatínka do polepšovny od Marie Poledňákové. Tak jsem na ní byla zvědavá. Po letech jsem si ji koupila a mohu říct, že mě nějak nenadchla. Asi bych si potřebovala pročíst v jiném vydání. No ženská, která je doma a může si obstarat vše po telefonu tak je frustrovaná, sice manžel nic moc, ale jako živitel má nárok na domácí pohodlí a to se odvíjela u nás celá éra první republiky i když se bude namítat o pracovním nasazení žen. Už se ani nedivím, že tam a možná dodnes je velká potřeba různých prášku. Tady na to nebyl čas.
Audiokniha
No kniha mě moc nenadchla. Kdysi jsem ji četla jako velmi mladinká a jen jsem si pamatovala "beďar na zadku"
Čemu jsem se musela s úsměvem divit, co vše jako žena doma nestíhala. Jen zavolat všem ohledně úklidu , praní, mytí oken apd.
Tady žena chodí do práce, pere, nakupuje, apd. Knihu hodnotím jako nezajímavou.
Kniha Deník americké manželky v seznamech
nevěra deníky americká literatura USA (Spojené státy americké) manželská krize manželky
(SPOILER) Nerozumím tomu jak tohle někdo může nazvat oddechovkou (viz některé recenze tady), je to totální deprese.
Nevím, jestli to byl autorky záměr, ale hlavní hrdinka se u mě dopracovala z politování-hodné ženy, která má nenaplněný život a mnoho niterných starostí a frustrací k nenáviděné mrše, které jsem na konci přal jenom to nejhorší, aby si to vyžrala.
Po všech "úletech" co se v knize objeví korunuje všechen neúspěch tím, že když se před ní manžel sesype a všechno jí svěří, ona mu neoplatí stejnou mincí kvůli vypočítavosti a protože už "ví co chce". Takhle otrávený jsem po knize dlouho nebyl.
Nicméně za to nemůžu strhávat hodnocení, napsaná je dobře, pocity a myšlenky jsou popsány děsivě přesvědšivě. Přestože v knize pro mě bylo tolik hnusu, musím říct, že se tam zároveň vlastně nic nedělo a za to dávám jenom 4 hvězdičky.