Deník Dory Grayové přehled

Deník Dory Grayové
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498547/bmid_denik-dory-grayove-2st-498547.jpg 5 129 129

Hanka vs. historie série

1. díl >

Když rodiče Hance oznámí, že se budou stěhovat z města na venkov, převrátí jí svět vzhůru nohama. Hanka svůj nový domov nesnáší, dokud na půdě náhodou nenajde tajemný starý zápisník – deník Dory Grayové. Co se s jeho autorkou a její židovskou kamarádkou stalo? Hanka se to rozhodne zjistit stůj co stůj. Tak začíná dobrodružné pátrání po stopách minulosti, která by se už nikdy neměla opakovat.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deník Dory Grayové. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (40)

broskev28
30.05.2024 5 z 5

O knize Deník Dory Greyové už jsem slyšela z mnoha stran samou chválu, ale úmyslně jsem se vyhýbala jakýmkoli informacím ohledně obsahu a námětu. Proto jsem byla opravdu překvapená, když jsem zjistila, jaký příběh se tady odehrává.
A podobně jako mnozí další ve svých komentářích, i já smekám před skvělým výkonem autorky, kterou jsem doposud vůbec neznala. Četla jsem výbornou, zajímavou a čtivou knihu, která má velkou šanci oslovit mladé čtenáře a přivést je k pozná(vá)ní naší ne tak dávné historie. Hodlám ji nabídnout čtenářce-šesťačce, kterou nadchla série M. Gleitzmana.

Hobitka
08.05.2024 5 z 5

Příjemné, a ve své podstatě napínavé čtení, stránky mizely pod rukama. Řekla bych, že je to šikovně a dostatečně odlehčeně podaný příběh pro (především) mladší publikum z temnější části našich dějin.

Hanku jsem si oblíbila a těším se, co budeme objevovat v dalším díle. :)


Zuzvil
02.05.2024 5 z 5

Knížka určena dětem od 13 let, dle mého zvládnou i malinko mladší, ale rozhodně potěší i mnohem starší, jako mě. Knížka má lákavý začátek, plnohodnotný střed a krásný závěr. Byla jsem opravdu velmi nadšená z příběhu Hanky, který je svým způsobem detektivní, takže upoutá, ale zároveň děti nenásilně seznámí z útrapami války. Je to vše velmi jemné a v náznacích, ale i tak to přenesenou hodnotu rozhodně má a za mě můžu k přečtení velmi ráda doporučit a těším se až si knížku za pár let přečte i dcera.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (15. týden)

05.04.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Deník Dory Grayové v seznamech

v Přečtených167x
ve Čtenářské výzvě36x
v Doporučených17x
v Knihotéce54x
v Chystám se číst66x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech7x