Deník moderní jogínky přehled

Deník moderní jogínky https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385272/bmid_denik-moderni-joginky-aneb-od-vecir-Eph-385272.jpg 4 178 178

aneb Od večírků k nirváně. Vydejte se s Šárkou do indického ášramu najít sebe sama! Měli jste někdy chuť se vším praštit a obrátit svůj život naruby? Přesně to udělá Šárka, když se vydá do indického ášramu na kurz lektorky jógy. Prodá svůj jediný majetek, staré otlučené clio, a vstoupí do tělesného i duchovního výcviku, který změní celé její dosavadní chápání života. Musí čelit svým skrytým obavám, návalům vzteku a bolestným vzpomínkám. Cesta k sobě samé je ale nejen trnitá, je také pestrá a plná vůní jako Indie sama. Knížka seznamuje čtenáře s učením jógy coby filozofickým směrem i způsobem života, a může tak sloužit k hlubšímu seznámení s jógou.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deník moderní jogínky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (48)

Sandalkar
21.03.2024 4 z 5

Zacatek me dost vydesil. Bylo to jako slohove cviceni stredoskolacky, postupne se ale styl sjednotil a kniha mi prinesla zamysleni.

"Zkratka lidove receno, mam z toho vseho pulky tak stazene, ze kdybych mezi ne dala kokosovy orech, kterych je zahrada asramu plna, snad ho rozlousknu."

Chamaedrys
06.09.2022 4 z 5

Kniha pro mne byla příjemným překvapením.

Trochu jsem se obávala, že půjde o jednu z mnoha knih typu "ráno jsem se vzbudila, rozhodla se změnit svůj život a teď si lítám na obláčku a vy můžete také", kterých se teď vyrojilo všude plno.

Jedná se ale o citlivou zpověď o hledání sebe sama a životní cesty. Podáno čistě, prostě.

Oceňuji reálný náhled do dějí v ášramu a studia jógy.


Nuny
04.09.2022 5 z 5

Na začátku jsem se bála, že se jedná o deník typu: ráno vstanu, dojdu si na záchod, nasnídám se, obléknu se... apod. Naštěstí, to bylo jen na začátku.
Pak přišlo to hlavní, studium nejen duše Šárky, ale hlavně té naší, nahlédnutí do našeho nitra, soukromí, minulosti. Kdo si tím prochází, tak pochopí.
V knize najdete chyby a možná časové nesrovnalosti, ale o tom to je. Nejsme dokonalí a je chyba si to myslet. I když, co jsou vlastně chyby.
Rozhodně jde o téma, které je pro ty, kteří jógou žijí, nebo spíš, kteří jógu žijí.
Pro každého z nás znamená "obrátit život naruby" něco jiného. Pro někoho je to změna denní rutiny, pro někoho vzdání se majetku nebo rozvod. A někdo to jde zjistit do Indie a najít smysl života tak, že odhrne všechno pod povrchem, nahlédne pod slupku a dojde k osvícení.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (27. srpna - 9. září)

27.08.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Deník moderní jogínky v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených268x
ve Čtenářské výzvě71x
v Doporučených12x
v Knihotéce58x
v Chystám se číst134x
v Chci si koupit37x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

jóga

Autorovy další knížky

2018  81%Deník moderní jogínky
2021  79%Deník jóga matky