Proč máma nadává přehled

Proč máma nadává
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402468/bmid_proc-mama-nadava-x3I-402468.jpg 4 130 130

Humorný román pro všechny rozčílené mámy. Mámino manželství prochází krizí, děti zcela zdivočely a dům vypadá jako po výbuchu. Jenom pes jí zůstává stále věrným společníkem. Jako by toho nebylo málo, máma si našla novou životní výzvu – práci pro čerstvě rozjetou firmu plnou mladých a nadějných lidí, což jí mimo jiné přináší starosti, jestli ve svých čtyřiceti dvou letech zvládne vstát ze sedacího vaku s potřebnou důstojností a zda jí projde, když si do práce obleče kalhoty připomínající tepláky. V novém prostředí se také nějak (omylem) uvedla jako svobodná večírková královna, která nemusí běhat domů za dětmi, a teď neví, jak z toho ven, aby se naprosto neznemožnila… Dokáže máma zachovat v práci zdání nezávislosti a zároveň udržovat rodinu v chodu? A najde si stále čas na příležitostný gin a tonik? Pravděpodobně ne.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Motto

Why Mummy Swears, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Proč máma nadává. Přihlašte se a napište ho.

Kniholenka_DK
31.12.2024 3.5 z 5

Pokračování v duchu prvního dílu. S Ellen a její rodinou (manželem Simonem, 11letou dcerou Jane a 9letým synem Peterem) prožijeme další jeden rok. Pokud se vám líbil první díl, pravděpodobně oceníte i pokračování. Kupodivu se historky neopakují (až na pár zmínek o nezapomenutelné "přírodní" švagrové Luise, u které se i tentokrát zastavíme na návštěvu). Stejně jako v prvním díle platí, že kniha se vám bude líbit tím víc, čím víc se budete v zážitcích Ellen poznávat. Více prostoru zde tentokrát dostává vztah Ellen a Simona, jejichž dominantním tématem jsou problémy skloubení dvou kariér, rozdělení povinnosti mezi mužem a ženou a manželské spory. Pár kapitol se točí i kolem porodu a novorozeňat, takže možná by se tu mohly chvílemi poznávat i čerstvé matky, pokud zvládnou trochu sarkastického humoru ;-) Pokud je vaše životní situace úplně jiná, tak pro vás kniha pravděpodobně bude ztráta času.

A opět musím u audioknihy vyzdvihnout výkon Zuzany Slavíkové. Kvůli jejímu obdivuhodně prožitému přednesu audioknihu v tomto případě rozhodně preferuji nad tištěnou knihou.

L.Ady
27.08.2024 3 z 5

Neurazí a ani nenadchne. Občas jsou zde opravdu vtipné chvilku ze života, nad kterými se fakt zasmějete.

a304
20.01.2023

(SPOILER) Humoru není nikdy dost. Autorka pobaví . Čerpá energii ze svého okolí a přeměněnou o svůj nadhled, předává dál.
Doporučuji.

Knižní novinky (12. týden)

18.03.2019

Kniha Proč máma nadává v seznamech

v Mé knihovně173x

Gill Sims
skotská
2018  66%Proč máma pije
2019  72%Proč máma nadává
2021  82%Proč máma zase pije
2020  80%Proč je mámě všechno u ***!
2023  77%Sesterstvo sobotního sauvignonu