Deset prezidentů přehled
Libor Budinský
Populární výklad přibližuje životní osudy československých i českých prezidentů od T.G.Masaryka po Václava Klause. Shrnutí dětství, dospívání, profesního směřování, funkčního období i soukromého života T.G.Masaryka, E.Beneše, E.Háchy, K.Gottwalda, A.Zápotockého, A.Novotného, L.Svobody, G.Husáka, V.Havla i V.Klause. Rekapitulaci života a historického odkazu doplňují vtipy o nejvyšších představitelích Československa i samostatného českého státu. ... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deset prezidentů. Přihlašte se a napište ho.
Čítala som slovenské vydanie 13 prezidentov a konečne som získala jednoduchý chronologický prehľad. Doteraz som nevedela vymenovať ani polovicu! A niektorí naši politici nevedia ani prvého.
Čtivý přehled životních osudů deseti československých a českých prezidentů, počínaje T. G. Masarykem a konče Václavem Klausem. V knize je možné najít informace nejen o jejich funkčních obdobích, ale také o dětství, dospívání a soukromém životě. Součástí jsou černobílé fotografie a několik známých vtípků o prezidentech, které dodávají publikaci trochu odlehčený tón.
Některé pasáže na mne působily trochu povrchně a nevyváženě, ale jako základní přehled o československé a české prezidentské historii je to dobré. Osobně na mne z celé knihy nejvíc zapůsobil Masaryk a Hácha.
Kniha Deset prezidentů v seznamech
prezidentiAutorovy další knížky
2003 | Sebevraždy slavných |
2004 | Vraždy slavných |
2008 | Deset prezidentů |
2009 | O zubaté vagině a králi penisů |
2006 | Cestománie |
Občas se objeví polemika, zejména při nějakém výročí, kdo byl jaký prezident Československa a posléze České republiky a co dobrého či špatného vykonal, nebo dokonce nekonal a měl. Hledal jsem stručný přehled o našich prezidentech - od mládí, průřez jejich životem a průběh jejich mandátu. Základní informace jsou v knize.