Výbušné experimenty přehled

Výbušné experimenty
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406938/bmid_vybusne-experimenty-ERy-406938.jpg 4 18 18

Vitajte pri výbušných experimentoch! Toto je kniha experimentov, ktoré môžeš vyskúšať, no zároveň je to aj kniha o experimentoch a o ľuďoch, čo tie experimenty robia. Keďže Výbušné experimenty patria do série Príšerná veda, stretneš tu zopár príšerných ľudí. Muža, čo ponúkal deťom na jedenie psie výkaly, vojaka, čo len tak zo srandy strieľal po svojom domovníkovi, vedca, ktorý premenil netopiere na zápalné bomby, i takého, čo si rozpustil vlastné prsty, a inžiniera, ktorý vyhodil do vzduchu záhradný gril. Toto je kniha plná vážne príšerných experimentov... Tak naber odvahu a čítaj!... celý text

Humor Literatura naučná Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Explosive Experiments, 2001


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Výbušné experimenty. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

Morbidus
12.06.2024 3 z 5

Nepříliš povedená kniha experimentů. Nechápejte to zle, tuhle knihu jsem četl už kdysi v tom správném věku a ze své nátury (miluju chronologii) jsem plánoval všechny ty experimenty postupně zkusit, ať můžu v knize pokračovat. Lékařské experimenty super, mozkové trochu zklamaly, ale od přírodovědeckých dál celá kniha selhává. Důvod? Náznaky jsou už u „mozkových experimentů“, kde potřebujete k provedení pokusu věci jako zamračený den nebo úplněk. Na to se ještě počkat dá, ale při představě že knihu dostanu na Vánoce a mám pak k nějakému pokusu shánět stínku nebo javorové semeno by se mi asi radostí notně protáhl obličej. Bohužel, kniha je v těchto „náročných“ požadavcích konzistentní; tím hůř, že někdy něco zapomene říct, sdělí nepřesně nebo všechno splníte a experiment stejně jaksi nefunguje (nebo mají možná čeští šneci na rozdíl od britských příliš tvrdé ulity, nevím).
Takže asi chápete, že mé dospělé já (stejně jako to dětské) se zaseklo na úplně stejných banalitách a místech; ona myšlenka knihy je hezká, ale jako celek to nedrží pohromadě (líp na tom snad jsou speciální tematické brožurky s pokusy, které vycházely později). Tak jsem si knihu alespoň přečetl; v současném věku už jsem stejně výsledky většiny věcí dokázal uhodnout. Bohužel se u těchto knih (DD, DV a další) dost opakuje humor, takže ho spíš trpíte než aby bavil. Osobně knihu vnímám spíš jako podprůměr a mám pocit, že celou tuhle sérii z nostalgie lehce nadhodnocuji. Ale třeba zrovna vám sedne!
Experimentální mišmaš, kde se dá najít pár zajímavých pokusů.

mia.com
01.02.2023 4 z 5

Knihy z této série mě jako školačku hodně bavily. Dozvěděla jsem se něco nového zábavnou formou a navíc jsem milovala to grafické zpracování a obrázky.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Výbušné experimenty v seznamech

v Přečtených29x
v Knihotéce10x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit4x