Bombardovaní Britové přehled
Terry Deary
Umíte si představit život bez televize, dopravních značek a banánů? Dovedete si představit, že oblečení je jen na kupony, kterých dostanete sotva na nový pár ponožek? A to už vůbec nemluvíme o nočních náletech a bombardování. Tolik jen namátkou z toho, co museli přežít Britové, kteří zůstali za druhé světové války doma. Přečtěte si také o hrozných příhodách, které se děly při evakuaci obyvatel, a poznejte děsivou pravdu o krvežíznivém londýnském zločinci, který vraždil v noci během zatemnění. Dějiny nikdy nebyly tak děsivé!... celý text
Literatura naučná Historie Pro děti a mládež
Vydáno: 2005 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
The Blitzed Brits
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bombardovaní Britové. Přihlašte se a napište ho.
Dle mne gradiózní počin, jak spráťatům přiblížit historii skutečně, ale skutečně fťypnou formou. Gratulace.
Kniha Bombardovaní Britové v seznamech
2005 | Strašná druhá světová válka |
1999 | Strašliví Egypťané |
2003 | Mizerná první světová válka |
2000 | Drsná doba kamenná |
1999 | Úžasní Řekové |
Musel jsem si zkontrolovat, jestli se náhodou Terry Deary nenarodil před druhou světovou válkou. Celá knížka totiž vyzívá jako jeho zážitky z dětství. A ne, je poválečné dítě, a o to více mne zarážela nižší úroveň Bombardovaných Britů. Informace se často opakovaly a i těch zajímavostí bylo nějak celkově málo. 2,5*