Detektiv přehled

Detektiv
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/440769/bmid_detektiv-5kN-440769.jpg 4 603 603

Hodinu před nástupem na dlouho odkládanou a více než zaslouženou dovolenou zastihne seržanta tajné policie Malcolma Ainslieho telefonát, který by raději nevzal na vědomí. Volá kaplan Floridské státní věznice a vyřizuje vzkaz od Elroye Doila, mnohonásobného vraha, jemuž Ainslie pomohl do cely smrti. V předvečer popravy Doil žádá o možnost vyzpovídat se a učinit doznání. Ale pod jednou podmínkou: svěří se jedině Ainsliemu. Seržant nemá na vybranou. Doil byl usvědčen z dvojnásobné vraždy, ale je podezříván z deseti dalších. Žádný detektiv by nedokázal odmítnout takovou příležitost ... To, co se Ainslie dozví od odsouzence, však vede k vyšetřování, které zasáhne nejvyšší policejní kruhy a špičky městské správy v Miami ...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Knižní klub , Eminent
Originální název:

Detective, 1997


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Detektiv. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (97)

toni-az
dnes 3 z 5

Nebylo to špatný, ale ani žádná hitparáda jakou jsem čekal po přečtení Hotelu. Dost věcí mi tam přišlo nelogických a nepravděpodobných, přestože se autor snažil to podat skoro jako dokument.

Alix
18.05.2024 3 z 5

Bylo to zajímavé a dobře se to četlo, ale něco tomu chybělo i když přesně nevím, co. Něco jsem předvídala, něco jsem nepochopila a něco mi lezlo na nervy, ale čtení mne bavilo a to je hlavní.


DzordanoChruno
13.05.2024 2 z 5

(SPOILER) Detektivky mam rad a Haileyho styl sa mi paci, kniha je napisana putavo. Ale mam zopar vyhrad, ktore dost znizuju moje hodnotenie: 1. Autor ma nepresvedcil, ze mnohonasobnemu vrahovi Doilovi, ktoremu je inak vsetko jedno az tak, ze ani nepoda odvolanie proti trestu smrti, zrazu strasne zalezi na tom, aby sa vyvinil z dvoch z nepreberneho mnozstva inych svojich brutalnych vrazd. 2. Hailey do deja zapracoval nahodu s pravdepodobnostou 1:1000000, na ktorej stoji dej, a to ze Doil bol v dobe vrazdy skutocne v okoli domu Ernstovych. Neuveritelna absurdnost, vobec tam nemusela byt, kludne stacilo, keby Doil v ten den nemal ziadnu jazdu, bolo by to uveritelnejsie. 3. Ainslie, inak sympatak, je v rozhodujucich chvilach prasak a nevernik. 4. zaverecny prerod detektiva v profesora je happyendovo presladeny. 5. kniha je zbytocne dlha, polovicna stopaz by bola postacujuca.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Detektiv v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených946x
ve Čtenářské výzvě69x
v Doporučených57x
v Knihotéce327x
v Chystám se číst95x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech7x