Hedvábník přehled
Robert Galbraith (p)
Detektiv Cormoran Strike / Cormoran Strike série
Hedvábník, druhá kniha z řady vysoce oceňovaných detektivních románů s Cormoranem Strikem a jeho energickou mladou asistentkou Robin Ellacottovou je strhující a čtivý příběh. Když zmizí spisovatel Owen Quine, jeho žena se obrátí na soukromého detektiva Cormorana Strika. Zpočátku se domnívá, že se na pár dní někam vypařil – už to v minulosti párkrát udělal –, a po Strikovi jen chce, aby ho našel a přivedl domů. Jenže Strikovi během vyšetřování začíná být čím dál jasnější, že za Quineovým zmizením se skrývá větší tajemství, než si jeho žena myslí. Romanopisec právě dokončil rukopis, v němž s jízlivou zlomyslností vykreslil téměř všechny své známé. Kdyby se román zveřejnil, zničil by leckomu život. Existuje tudíž spousta lidí, kteří ho mohli chtít umlčet. A ve chvíli, kdy je Quine nalezen brutálně zavražděný za bizarních okolností, začíná souboj s časem, v němž je třeba porozumět motivaci krutého vraha; vraha, který se nepodobá žádnému z těch, s nimiž se doposud Strike setkal…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2015 , PlusOriginální název:
The Silkworm, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hedvábník. Přihlašte se a napište ho.
Za mě ještě lepší díl než první díl. Do poslední chvíle jsem netušila kdo je vrah. Velmi solidní detektivka.
50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)
17.01.2017
J. K. Rowling a třetí případ Cormorana Strika se objeví 2. května
07.04.2016
Žebříček nejprodávanějších eknih v prosinci 2015
06.01.2016
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Zamířil rovnou k ní a zaznamenal, o kolik jsou náhle řidiči trpělivější, když člověk při chůzi používá hůl.“
Ocenění knihy (1)
2015 -
Český bestseller
(Audioknihy)
Kniha Hedvábník v seznamech
v Přečtených | 5 365x |
v Knihotéce | 1 134x |
v Chystám se číst | 1 065x |
vraždy Londýn napětí brutalita zfilmováno – TV seriál soukromý detektiv vyšetřování
2014 | Volání Kukačky |
2015 | Hedvábník |