Hedvábník přehled

Hedvábník
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498999/bmid_hedvabnik-A7E-498999.jpg 4 3659 3659

Kam se ztratil autor rukopisu, který nikdo nesmí číst a každý se ho bojí? Hedvábník, druhá kniha z řady vysoce oceňovaných detektivních románů s Cormoranem Strikem a jeho energickou mladou asistentkou Robin Ellacottovou je strhující a čtivý příběh. Když zmizí spisovatel Owen Quine, jeho žena se obrátí na soukromého detektiva Cormorana Strika. Zpočátku se domnívá, že se na pár dní někam vypařil – už to v minulosti párkrát udělal –, a po Strikovi jen chce, aby ho našel a přivedl domů. Jenže Strikovi během vyšetřování začíná být čím dál jasnější, že za Quineovým zmizením se skrývá větší tajemství, než si jeho žena myslí. Romanopisec právě dokončil rukopis, v němž s jízlivou zlomyslností vykreslil téměř všechny své známé. Kdyby se román zveřejnil, zničil by leckomu život. Existuje tudíž spousta lidí, kteří ho mohli chtít umlčet. A ve chvíli, kdy je Quine nalezen brutálně zavražděný za bizarních okolností, začíná souboj s časem, v němž je třeba porozumět motivaci krutého vraha; vraha, který se nepodobá žádnému z těch, s nimiž se doposud Strike setkal… Nebezpečný rukopis. Brutální vražda. Napínavé vyšetřování.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Kniha Zlín

The Silkworm, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hedvábník. Přihlašte se a napište ho.

Calinda
11.12.2024 5 z 5

Po dlouhé době zase jedna dobrá detektivka ze zasněžené Anglie. Znovu jsem si připomněla (po sérii HP), jak skvěle autorka píše, téměř okamžitě mě vtáhla do příběhu, ve kterém jsem se i přes množství jmen snadno orientovala a oceňuji, že až na pár zmínek se příběh obešel bez detailních popisů brutálního činu a soustředil se hlavně na vyšetřování, aniž by mu to ubíralo na napětí. V detektivkách romantickou linku nevyhledávám, ale tady je vyvíjející se vztah mezi Cormoranem a Robin popsán moc hezky, způsobem, který nijak neodvádí pozornost od hlavního děje knihy, a tak jsem zvědavá nejen na rozuzlení zločinu, ale i další vývoj jejich vztahu.

Zdendulka64
05.12.2024 5 z 5

Velmi pěkně napsaná detektivka, dokonce bych řekla, že byla pohodová. Příjemné hlavní postavy, všechno odsýpalo hladce, v takovém typickém anglickém poklidu, jaký známe z Vražd v Midsommeru, přesto to bylo napínavé a chtěla jsem vědět, jak to dopadne. A taky jak se bude vyvíjet vzájemný vztah Robin a Cormorana. Líbilo se mi to ještě o trochu víc než Volání kukačky, 500 stran mi uteklo pod rukami jako nic. Těším se na další díly.

SgtTračník
04.12.2024 2.5 z 5

Za mě strašná nuda. Několikrát jsem chtěl odložit. 80% knížky se neděje vůbec nic a když už se začíná blížit rozreseni, tak je lacině natahovaný.

50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)

17.01.2017

J. K. Rowling a třetí případ Cormorana Strika se objeví 2. května

07.04.2016

Žebříček nejprodávanějších eknih v prosinci 2015

06.01.2016

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Zamířil rovnou k ní a zaznamenal, o kolik jsou náhle řidiči trpělivější, když člověk při chůzi používá hůl.

Ocenění knihy (1)

2015 - Český bestseller (Audioknihy)

Kniha Hedvábník v seznamech

v Přečtených5 410x