Zubař přehled
Tim Sullivan (p)
Detektiv Cross série
1. díl >
George Cross je podivín a není snadné s ním vyjít. Ovšem díky své posedlosti logikou, detaily a systémem je současně i skvělý detektiv. Což mu nepřidává na popularitě u kolegů či nadřízených. Každopádně pokud jde o objasněnost případů, drží u místní policie prim. Když je nalezen zavražděný bezdomovec, Crosse tento případ zaujme. Snad proto, že i on je outsider. A když se objeví spojitosti mezi mrtvým mužem a starým nevyřešeným případem, upoutá ho ještě víc. A brzy vyjdou najevo podezřelá pochybení a trhliny v původním vyšetřování… Zubař je první knihou z nové krimi série, která má snad všechny atributy dobré detektivky: excentrického protagonistu, zajímavou zápletku, spád i špetku humoru.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2022 , KalibrOriginální název:
The Dentist, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zubař. Přihlašte se a napište ho.
Celkem pěkná detektivka s podivínským detektivem, což už je vlastně nyní v krimi příbězích standard.
V některých povahových rysech detektiva Crossa jsem se našla, uf, ale blíže k srdci mi byla jeho kolegyně.
Případ byl uvěřitelný, žádné krvavé lázně a úplně nesmyslné zvraty na efekt.
Některé pasáže trochu nudily a přeskakovala jsem, tak to není na plný počet hvězdiček.
Zkusím další díl.
Není to bůhví co, tři hvězdy dávám za to, že v půlce knihy jsem už měla vraha odhaleného, na druhou stranu kniha se čte dobře a hlavní hrdina je neotřelý. Překlad není z nejkvalitnějších, ale také se to dá vydržet, znám horší. Ideální jako odpočinkové čtení.
Přichází nejlepší detektiv od dob Sherlocka Holmese
02.03.2022
Knižní novinky (8. týden)
20.02.2022
Kniha Zubař v seznamech
T. Sullivan má svůj styl, který nemusí sednout každému. Jeho detektivky mají v sobě jakousi "old school" nostalgii typu Agaty Christie. Místo stupňovaného napětí, neuvěřitelných zápletek a masových vrahů je to spíše pomalu se odvíjející pátrání po pachateli dvou celkem "úhledných" vražd. Ačkoliv detektivka, nemám problém knížku kdykoli odložit a vrátit se k ní za pár dní, (což se mi u temných severských detektivek plných zvratů a nesmrtelných detektivů nestává). Hlavní postava, detektiv Cross je autista a autor si skutečně dává precizní práci s vykreslením psychologie lidí s touto poruchou. Pro někoho to může být nudné, pro mě je to zajímavé. TS jde sice proti proudu, ale věřím, že si své nadšené čtenáře najde.