Zubař přehled

Zubař
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482764/bmid_zubar-iix-482764.jpg 4 166 166

Detektiv Cross série

1. díl >

George Cross je podivín a není snadné s ním vyjít. Ovšem díky své posedlosti logikou, detaily a systémem je současně i skvělý detektiv. Což mu nepřidává na popularitě u kolegů či nadřízených. Každopádně pokud jde o objasněnost případů, drží u místní policie prim. Když je nalezen zavražděný bezdomovec, Crosse tento případ zaujme. Snad proto, že i on je outsider. A když se objeví spojitosti mezi mrtvým mužem a starým nevyřešeným případem, upoutá ho ještě víc. A brzy vyjdou najevo podezřelá pochybení a trhliny v původním vyšetřování… Zubař je první knihou z nové krimi série, která má snad všechny atributy dobré detektivky: excentrického protagonistu, zajímavou zápletku, spád i špetku humoru.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Kalibr

The Dentist, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zubař. Přihlašte se a napište ho.

Awča
06.11.2024 4 z 5

Celkem pěkná detektivka s podivínským detektivem, což už je vlastně nyní v krimi příbězích standard.
V některých povahových rysech detektiva Crossa jsem se našla, uf, ale blíže k srdci mi byla jeho kolegyně.
Případ byl uvěřitelný, žádné krvavé lázně a úplně nesmyslné zvraty na efekt.
Některé pasáže trochu nudily a přeskakovala jsem, tak to není na plný počet hvězdiček.
Zkusím další díl.

jfialova
17.07.2024 3 z 5

Není to bůhví co, tři hvězdy dávám za to, že v půlce knihy jsem už měla vraha odhaleného, na druhou stranu kniha se čte dobře a hlavní hrdina je neotřelý. Překlad není z nejkvalitnějších, ale také se to dá vydržet, znám horší. Ideální jako odpočinkové čtení.

dencazrnu
16.06.2024 5 z 5

Po dlouhé době se mi dostala do ruky detektivka, která mě dokázala překvapit a zaujmout hned na první dobrou. A nebylo to tolik ani kvůli příběhu, jako spíš kvůli hlavní postavě. Detektiv Cross mě hrozně bavil. Jeho postava je šílená, člověk se některým situacím musí až smát, ale na druhou stranu ten jeho brilantní mozek! Fakt mě to bavilo. Byla to spíš taková lehčí oddechová krimi, kde netečou potoky krve, ale na druhou stranu to mělo koule a drželo mě to v napětí do samého konce. Už se těším, až se pustím do dalšího pokračování! :-)

Přichází nejlepší detektiv od dob Sherlocka Holmese

02.03.2022

Knižní novinky (8. týden)

20.02.2022

Kniha Zubař v seznamech