Dítě v mlze přehled

Dítě v mlze
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/311191/mid_dite-v-mlze-tsX-311191.jpg 4 377 377

Detektiv Miko Syrový série

Únos sedmiletého chlapce od jedné základní školy zprvu vypadá jako krutý, avšak jinak ničím neobvyklý zločin. Postupující vyšetřování ovšem odhalí určité odlišnosti: únosce nekomunikuje a neklade si žádné požadavky. Dokonce udělá jindy nemyslitelné gesto – hned zpočátku odhalí svou tvář, snad na znamení výsměchu svým pronásledovatelům. Ti jej obratem identifikují a do pátrání je proti své vůli zapojen i Miko Syrový – pachatelem únosu je totiž jeho bývalý kolega Bert. Detektiv tedy stíhá detektiva, a ten je díky svým zkušenostem vždycky o krok napřed. Jeho vzkaz „bolest za bolest“ navíc hovoří víc než jasně…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dítě v mlze. Přihlašte se a napište ho.

čtenářalfa
16.03.2025 3.5 z 5

Kniha jako taková nebyla převratně napsaná, spíše takový průměr. Hlavní hrdina mi vlastně nebyl sympatický. Ale téma k zamyšlení kniha předkládá mohutné!

Katerina.Gabrie
16.02.2025 4.5 z 5

(SPOILER) Poslechnuto jako audiokniha, napínavé od začátku až do konce.
Ano, místy přitažené za vlasy mi přijde, ale velmi dobře vykreslené postavy, motivy, limity. Zvláštní kombinace pomalejších popisů a rychlejších akcí, ale opravdu příjemná. Vidíme do hlavy téměř všem postavám, a to je taky velké plus.
A nakonec ta otázka, jestli je to naše soukolí celého systému opravdu dobře nastavené - no, není. Ale místo prvoplánové kritiky je tak nějak jasné, že v něm každý dělá to nejlepší, co umí - i když to často prostě není dost, lépe to (zatím?) nejde.
Na to, o jak velké drama šlo, je konec vlastně velmi přijatelný.

faba
16.12.2024 3 z 5

Dobrá kniha.
Ale... Při čtení jsem si vzpomněl na knihu od MG Děvčátko. Jako by sám sebe vykrádal? MŮJ názor.
A je opravdu možné, že by se tak chovaly učitelky z MŠ. To mi připadalo trochu přitažené za vlasy. V tom případě nedávejte dítě do školky, když má nějakou modřinu. Třeba ze sportu. Nevěřím, že v Příbrami, v Třebíči a nebo v Kadani by to hned řešily takovým způsobem a nevolaly by nejdřív rodiče? Ale možná ano. Jsem asi naivní.
Ale četlo se to opravdu dobře, jen už tam ta pachuť zůstala. Ovšem to neznamená, že se v budoucnu opět na Mika nevrhnu a neprožiju s ním jeho z(a)tracený život.

Ocenění knihy (1)

2017 - Cena Jiřího Marka (1. místo)

Kniha Dítě v mlze v seznamech

v Mé knihovně193x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)