Živý mrtvý a další policejní povídky přehled

Živý mrtvý a další policejní povídky
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/270601/bmid_zivy-mrtvy-a-dalsi-policejni-povidk-8XH-270601.jpg 4 269 269

Miko Syrový slaví dvě desítky let své policejní kariéry. Tedy slavil by, pokud by zrovna neležel v nemocniční posteli. A tak alespoň vzpomíná na dobráky i nebožáky, kteří prošli jeho detektivním životem. Na jedné straně kolegové, na té druhé zlodějíčci, podvodníci, rabiáti a dokonce vrazi. Julo, jeho první velitel, nenasytná, a přesto osamocená Zuzanka, Greg, maličký nácek Patrik, gambler Beny… Ti a mnozí další defilují Mikovi před očima a on si vybavuje příběhy, které s nimi prožil v dobách dávných i těch sotva minulých. V povídkové knize Živý mrtvý vrací Martin Goffa na scénu svého detektiva pražské kriminálky, Mikuláše Syrového. Po oceňované trilogii Muž s unavenýma očima - Bez těla - Mezi dvěma ohni autor přichystal sérii krátkých příběhů, které jsou někdy drsné, někdy úsměvné a jindy zase hořké. Zkrátka právě takové, jaký je skutečný život nejen Mika Syrového, ale vlastně každého obyčejného policajta, který chce dělat svou práci pořádně a při tom všem ji ještě přežít.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Živý mrtvý a další policejní povídky. Přihlašte se a napište ho.

J0hn
09.11.2024 4 z 5

Při povídce Julo jsem se nasmál tak, že ta by si zasloužila hvězd 6. Bohužel některé povídky byly slabší, takže celkově mi vyšel průměr 4 hvězdy

daja51
07.11.2024 5 z 5

Zuzanka neměla chybu - ostatní příběhy taktéž -nebudete zklamáni - Miko Syrový z pera MG mě prostě baví.

karaliene
07.11.2024 5 z 5

Absurdní realita každodennosti, občas tragická, jindy komická, místy obojí zároveň. Celkově top! Protože takové příběhy napíše jen život...a Goffa je dokonale převypráví.

Prokletí svatých, Plameny války a další knižní novinky (25. týden)

16.06.2024

Kniha Živý mrtvý a další policejní povídky v seznamech