Alex přehled
Pierre Lemaitre
Detektiv Verhoeven série
2. díl >
Při únosu rozhoduje prvních několik hodin – už tak mizivá šance na přežití pak s postupujícím časem klesá prakticky k nule. Alex Prévostová, krásná, schopná a houževnatá pětatřicetiletá ošetřovatelka, miluje paruky. Jednoho dne ji unese přímo z ulice neznámý muž a uvězní ji v opuštěném skladišti, kde zinscenuje podivný způsob mučení, které pro ni chystá. Velitel Camille Verhœven a jeho pařížští detektivové se při pátrání po Alex nemají čeho chytit: chybí podezřelí i stopy. Naděje na její záchranu se kvapem ztenčují, Verhœven se o jejím záhadném osudu může až do hořkého konce jenom dohadovat. Závěrečná tragédie je zcela nečekaná.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2014 , Kniha ZlínOriginální název:
Alex, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Alex. Přihlašte se a napište ho.
Výborná kniha. Původně jsem to viděla na čtyři hvězdy, ale výslechy na konci knihy se mnou poradně zamávaly a já musím přidat i pátou.
Velmi jsem si užila část, ve které jsou krysy, v tu chvíli jsem zrovna byla velkou fanynkou hlavní hrdinky.
No, asi tak... nebýt kapitoly III, hodnotím jako odpad.
Styl autorova psaní mi vůbec nesedl, místy připomínal nevkusnou červenou knihovnu a než by mi z některých scén naskakovala husí kůže, to spíš jsem nevyšla z údivu, co všechno jeden člověk nevymyslí?!
Poslední kapitola laťku svým rozuzlením nepatrně nadzvedla, i přesto panu autorovi vzkazuji: Adieu!
Kniha Alex v seznamech
francouzská literatura thrillery psychologické romány psychologické thrillery únosy
Naprosto skvělá krimi. Plná zvratů, některé tak trochu čekáte, některé vůbec..komu zpočátku fandíte, toho vzápětí odsoudíte a pak jste zase nuceni názor změnit. Naprosto mě okouzlil hlavní vyšetřovatel Camille, který je ale naprosto jiný typ policajta, než na které jsem dosud byla zvyklá. Jeho tým je famózní, vůbec nikdo z nich neleze na nervy, a místy jsou přes tíhu vyšetřování fakt vtipné pasáže. Neskutečně jsem se bavila a o to víc mě mrzí, jak málo je z této série u nás vydáno.