Nalezení přehled
Jiří Březina
Detektiv Volf série
Minulost se vrací bez varování. Pátý případ Tomáše Volfa. V kanceláři soukromé vyšetřovatelky Evy Černé se objeví zoufalý otec pohřešované Elišky. Dívka způsobila tragédii, utekla a zřejmě si chce ublížit. Rozjíždí se intenzivní pátrání a na místo dorazí i Tomáš Volf, který vyrůstal v nedalekém maloměstě. Vyšetřování však otevírá staré rány místních obyvatel. Tomáš se vrací k létu, které chtěl navždy vytěsnit z paměti. Jenže právě jeho vzpomínky mohou být jedinou šancí k nalezení zmizelé. Čas neúprosně běží. Dvojnásobný držitel ceny za nejlepší českou detektivku Jiří Březina se v pátém případu Tomáše Volfa vydává do minulosti, která souvisí se současným případem nejen místem činu. Autor odhaluje dospívání hlavního hrdiny, které ovlivnilo jeho pohled na svět a přimělo ho k zásadnímu rozhodnutí. Tomáš Volf se opět setkává s Evou Černou, kterou přivede pátrání po pohřešované Elišce do jeho rodiště. Dívka způsobila tragédii, utekla a vše nasvědčuje tomu, že si chce ublížit. Vyšetřování však otevírá staré rány místních obyvatel. Tomáš se vrací k létu, které chtěl navždy vytěsnit z paměti. Jenže právě jeho vzpomínky mohou být jedinou šancí k nalezení zmizelé. Čas neúprosně běží a současnost až nepříjemně připomíná patnáct let staré události.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nalezení. Přihlašte se a napište ho.
![berila berila](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/160823/m_berila-ThW.jpg?v=1653507402)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak tento díl se mi z celé série líbil nejvíce. Opravdu moc dobrý příběh. Více netřeba dodávat.
![IVANA0123 IVANA0123](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/169498/m_ivana0123-tGh.jpg?v=1542570736)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Skoro bych chtěla říct, že knihy Jiřího Březiny jsou pořád lepší a lepší, jenže... ony jsou lepší - tedy skvělé - skoro všechny. Vyhovují mi kratší kapitoly a hlavně absence zbytečného balastu. Knihy jsou svižné, neuvěřitelně napínavé a mají kromě zajímavé zápletky vždy nějakou zajímavost navíc. Super bylo i prolínání Tomášových vzpomínek a aktuálního vyšetřování. Tohoto autora mohu jen doporučit a těším se na další případ. Prostě naprostá spokojenost. 5*
(1/25)
Nalezení, Poslední hřebík a další knižní novinky (37. týden)
11.09.2022
Kniha Nalezení v seznamech
v Mé knihovně | 156x |
Příjemná detektivka, moc se líbila. Mělo to hlavu patu, zajímavou zápletku a celkem logické rozuzlení. Současný případ smíchaný s návratem do minulosti se povedl, určitě si přečtu další knihu od autora.