Deti Duny přehled

Deti Duny
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490851/bmid_deti-duny-Beo-490851.jpg 4 746 746

Duna série

< 3. díl >

Pieskom zaviaty Arrakis sa zazelenie, ožije a je čoraz úrodnejší. Zmenená klíma zasadí tvrdý úder ekonomike planéty – znamená totiž zánik púštnych červov. Paul Atreides, spasiteľ Duny, ktorý sa svojho času postavil do čela fremenov, mizne v púšti. Arrakisu vládne jeho sestra Alia, ale jej vláda nie je absolútna. Musí čeliť zradám a vzburám – a zlým hlasom ozývajúcim sa z jej vnútra. Jedinú nádej predstavujú Paulove deti, dvojičky obdarené nadprirodzenými schopnosťami. Alia si uvedomuje ich cenu a snaží sa ich zmanipulovať. Ale Leto a Ghanima majú nielen vízie, ale aj svoje vlastné plány – a vlastné osudy.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Premedia
Originální název:

Children of Dune, 1976


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deti Duny. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (94)

kayu
12.09.2024 2 z 5

Hodně lidí tu zmiňuje, že se jim třetí díl líbil víc než ten druhý, ale u mě je to přesně naopak. Spasitel Duny měl spád, ale v tomto díle mi přišlo, že se pořád dokola omílají ty samé filozofické a náboženské řeči. Postavy neustále pronášejí nějaká moudra, ale právě tímto nadužíváním to všechno ztrácí svoje kouzlo. Samotná zápletka se mi sice líbila, ale jen horko těžko jsem se prokousávala tou omáčkou okolo. Do dalších dílů se zatím pouštět nebudu, ale kdo ví, třeba tomu ještě někdy dám šanci.

Zirvith
08.09.2024 3 z 5

Celá Duna je velké utrpení, takže je docela zázrak, že jsem se po několika letech dokázala prokousat i ke třetímu dílu. Jsou to příliš složité a nezáživné knihy (krom toho je scifi můj nejméně oblíbený žánr), ale k Duně mám určitý vztah, proto jsem nějak vytrvala :) V průběhu téhle knihy jsem si několikrát říkala, že další díl už rozhodně číst nebudu, že tímhle dílem s Dunou končím, protože se to tak obtížně čte a já u každého dílu strávím celé měsíce, někdy i roky. Tuhle knihu jsem s přestávkami četla asi rok. Ale možná od poloviny se mi to četlo už snáze, chvílemi jsem se do děje i začetla a uvažuju, že bych možná časem zkusila přeci jenom ještě i čtvrtý díl... No uvidím. Ale vůbec jsem si nedokázala oblíbit Leta, a ke konci knihy jsem ho už vyloženě nesnášela.


Dejf_ano
22.08.2024 5 z 5

Osobní názor mám jednoznačný. Knihy mají vzestupnou tendenci. Respektive, první díl byl vynikající zatímco co ve druhém příběhu trochu spadl řetěz. Nicméně třetí pokračování vše vynahradilo a nabízí předzvěst nové zajímavé zápletky.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Beren a Lúthien, Láska z jiného života a další knižní novinky (47. týden)

19.11.2023


Knižní novinky (31. týden)

01.08.2021


Knižní novinky (48. týden)

22.11.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Deti Duny v seznamech

v Právě čtených38x
v Přečtených1 165x
ve Čtenářské výzvě54x
v Doporučených49x
v Knihotéce492x
v Chystám se číst220x
v Chci si koupit85x
v dalších seznamech1x