Devätoro rozprávok přehled

Devätoro rozprávok
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/198727/devatoro-rozpravok-0J4-198727.jpg 4 1177 1177

Známé pohádky – Velká kočičí pohádka, Pohádka psí, Pohádka ptačí, První loupežnická pohádka, Pohádka vodnická, Druhá loupežnická pohádka, Pohádka tulácká, Velká policejní pohádka, Pohádka pošťácká a Velká pohádka doktorská – jistě potěší malé i ty starší čtenáře.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Devätoro rozprávok. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (134)

Maki229
19.09.2024 5 z 5

Milé vtipné pohádky a bohatá čeština ukázaná v celé své kráse jednoho z našich největších spisovatelů. Pohádky jsem už znala a přesto si je náležitě užila, všechny jsou pěkné, moje nejoblíbenější je Pohádka pošťácká.
Myslím, že jsou i po těch 100 letech čtivé i pro dnešní menší děti, které by tímto získaly mnohem větší slovní zásobu.

Amneris
21.05.2024 4 z 5

Knížku Devatero pohádek jsem znala jako dílo Karla Čapka, ale dosud jsem knihu nečetla. Přitom jsem viděla mnoho televizních pohádek, které vychází z námětu právě z této knihy, takže nastal čas s tím něco udělat. Musím říct, že třeba Kočičí pohádka mě naprosto nebavila. Velmi mě nadchla Loupežnická, Pošťácká nebo Policejní pohádka. Kniha v sobě nese určité poslání i jemnou dávku humoru a ironie, což je pro Karla Čapka v jeho dílech dost typické. Za čas si určitě přečtu další z Čapkových knih :-)


MoniMonika
07.05.2024 5 z 5

Kniha "Devatero pohádek" je nádhernou sbírkou příběhů pro děti i dospělé, napsaných Karlem Čapkem a doprovázenými ilustracemi jeho bratra Josefa. Tato klasická kolekce pohádek obsahuje některé z nejznámějších příběhů, jako je Velká kočičí pohádka, Pohádka psí, Pohádka ptačí nebo Pohádka pošťácká.

Čapkovy pohádky jsou plné vtipu, moudrosti a jemné ironie. Každý příběh je jedinečný a přináší do dětského světa svůj bytný humor i laskavé ponaučení. Autorovým specifickým stylem, který kombinuje hravost a hloubku, se daří vytvářet pohádky, které oslovují čtenáře každého věku. Ilustrace Josefa Čapka pak dodávají příběhům kouzelný nádech a perfektně doplňují text.

"Devatero pohádek" je soubor, který by neměl chybět v žádné dětské knihovničce. Příběhy Karla Čapka dokáží pobavit, ale také přimět k zamyšlení, a to je jejich největší síla. Kniha je skvělým společníkem pro večerní čtení a určitě se k vám budete rádi vracet.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Více než 100 dalších eknih zdarma...

02.12.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Devätoro rozprávok v seznamech

v Právě čtených21x
v Přečtených2 024x
ve Čtenářské výzvě189x
v Doporučených72x
v Knihotéce572x
v Chystám se číst78x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech16x