Devátý spolek přehled

Devátý spolek
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527779/bmid_devaty-spolek-657085d78b159.jpg 4 504 504

Alex Stern série

1. díl >

Alex Sternová není zrovna typickou adeptkou pro studium na Yale. Právě naopak – bezcílně se potácí světem drog, ubíjejících zaměstnání a špatných rozhodnutí. Přesto dostane druhou šanci: stipendium na této prestižní univerzitě. V čem je háček? Během studia musí monitorovat podivnou činnost yaleovských tajných spolků, z nichž vzešli nejvlivnější lidé světa. Jenže brzy se ukáže, že jejich okultní aktivity jsou trochu silná káva i pro ty nejotrlejší... celý text

Literatura světová Thrillery Fantasy
Vydáno: , Fragment (CZ)

Ninth House, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Devátý spolek. Přihlašte se a napište ho.

InstinktCZ
12.02.2025 4 z 5

Devátý spolek je kniha, která vyžaduje trpělivost. Minimálně prvních 20 % knihy jsem vyloženě protrpěl. Po úvodním seznámení začne ale kniha servírovat relativně promyšlenou zápletku a sympatické postavy. Od půlky se už kniha výrazně rozjede a rozuzlení bylo pro mě docela překvapení. Epilog knihy přímo chystá půdu pro druhý díl, který pokračuje v sekundární dějové lince.

MartinaP1984
30.01.2025 2 z 5

Bohužel, příběh mě neoslovil. Nudné, zmatené, nezáživné. Dočítala jsem z povinnosti. Několikrát jsem to už skoro vzdala a odložila... Protože jsem si ale z knihovny půjčila rovnou i druhý díl, dala jsem mu šanci. A nelituji.

VetDejvid
19.01.2025 3.5 z 5

Prial som si vyskúšať niečo z "dark academia" literatúri, a tak som siahol po tejto knihe s dobrým hodnotením (aj keď booktuberi s dorým vkusom by túto knihu k top dark academia knižkám asi nezaradili).
Číta sa to veľmi ľahko, a aj keď sa nejedná o žiaden literárny skvost, chytilo ma to. Trochu ma dráždi to dlhé uvádzanie do deja. Celkom som sa ale vrátil do teen čias a zaspomínal na young adult ságy z mojej generácie, v ktorých je hlavná hrdinka diečva, ktoré objavuje svoju vnútornu silu (viz divergencia, hunger games a podobne). No proste cheesy :), ale celkom som sa naladil aj na druhý diel.

Knižní novinky (41. týden)

04.10.2020

Ocenění knihy (1)

2019 - Goodreads Choice Awards (Best Fantasy)

Kniha Devátý spolek v seznamech

v Mé knihovně385x