Devátý spolek přehled
Leigh Bardugo
Alex Stern série
1. díl >
Alex Sternová není zrovna typickou adeptkou pro studium na Yale. Právě naopak – bezcílně se potácí světem drog, ubíjejících zaměstnání a špatných rozhodnutí. Přesto dostane druhou šanci: stipendium na této prestižní univerzitě. V čem je háček? Během studia musí monitorovat podivnou činnost yaleovských tajných spolků, z nichž vzešli nejvlivnější lidé světa. Jenže brzy se ukáže, že jejich okultní aktivity jsou trochu silná káva i pro ty nejotrlejší... celý text
Literatura světová Thrillery Fantasy
Vydáno: 2023 , Fragment (CZ)Originální název:
Ninth House, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Devátý spolek. Přihlašte se a napište ho.
![MartinaP1984 MartinaP1984](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Bohužel, příběh mě neoslovil. Nudné, zmatené, nezáživné. Dočítala jsem z povinnosti. Několikrát jsem to už skoro vzdala a odložila... Protože jsem si ale z knihovny půjčila rovnou i druhý díl, dala jsem mu šanci. A nelituji.
![VetDejvid VetDejvid](https://www.databazeknih.cz/img/users/44_/440194/m_vetdejvid-655cd77396edb.jpg?v=1700583284)
![3.5 z 5 3.5 z 5](img/content/ratings/35.png)
Prial som si vyskúšať niečo z "dark academia" literatúri, a tak som siahol po tejto knihe s dobrým hodnotením (aj keď booktuberi s dorým vkusom by túto knihu k top dark academia knižkám asi nezaradili).
Číta sa to veľmi ľahko, a aj keď sa nejedná o žiaden literárny skvost, chytilo ma to. Trochu ma dráždi to dlhé uvádzanie do deja. Celkom som sa ale vrátil do teen čias a zaspomínal na young adult ságy z mojej generácie, v ktorých je hlavná hrdinka diečva, ktoré objavuje svoju vnútornu silu (viz divergencia, hunger games a podobne). No proste cheesy :), ale celkom som sa naladil aj na druhý diel.
Knižní novinky (41. týden)
04.10.2020
v Mé knihovně | 385x |
2018 | ![]() |
2019 | ![]() |
2017 | ![]() |
Devátý spolek je kniha, která vyžaduje trpělivost. Minimálně prvních 20 % knihy jsem vyloženě protrpěl. Po úvodním seznámení začne ale kniha servírovat relativně promyšlenou zápletku a sympatické postavy. Od půlky se už kniha výrazně rozjede a rozuzlení bylo pro mě docela překvapení. Epilog knihy přímo chystá půdu pro druhý díl, který pokračuje v sekundární dějové lince.