Děvčátko a velký černý pes přehled
Daniela Krolupperová
Marika je sirotek – má jen přísnou tetu, se kterou žije ve vesnici vysoko v horách. Teta ale jednoho dne zjistí, že Marika tajně krmí toulavého psa, a v návalu zlosti vyhodí děvčátko z domu. Tak začíná Maričina výprava k moři, o němž jí kdysi vyprávěla maminka. A když jí v nouzi pomůže starý známý zvířecí kamarád, je jasné, že společné putování musí mít šťastný konec. Pokud se totiž člověk vydá na cestu se spřízněnou duší, vždycky dojde k cíli.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Děvčátko a velký černý pes. Přihlašte se a napište ho.
Milá a laskavá kniha nejen pro děti, ale i dospělé. Autorka píše lehce a při čtení si člověk odpočine a může relaxovat. Hezké ilustrace jsou už jen takovou třešničkou na knižním zákusku.
Tento příběh byl moc krásný, líbil se mě i dcerce. Od této spisovatelky máme většinu knížek, píše opravdu moc pěkné knížky pro děti.
„Dříve lidi černého psa hnali holemi, házeli po něm kamenem. Nikoho nezajímalo, co dovede, nedostal od lidí šanci. Když se však později ukázalo, co umí, chtěl ho každý.“
Kniha Děvčátko a velký černý pes v seznamech
2014 | Zločin na Starém Městě pražském |
2018 | Past na korunu |
2009 | Draka je lepší pozdravit aneb O etiketě |
2016 | Jde sem lesem - Bylinková pohádka |
2013 | Policejní křeček |
Krásný jednoduchý příběh, vhodný pro začínající čtenáře.
Milé a láskyplné, a mně se navíc moc líbila Maričina práce na trzích, ta spousta vyjmenovaného ovoce i zeleniny, podobně jako "mořské svetry". A úplně nejlepčejší byla poslední věta téhle kraťoučké knížečky; jaké jméno to bylo?
Ovšem červíček vrtá a nepřestává: jakou kytičku si Marika prohlížela na zahrádce, když jejich jména jsou nějak podobná?