Dewey Kocúr v knižnici přehled

Dewey Kocúr v knižnici
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297759/dewey-kocur-v-kniznici-sZe-297759.jpg 4 231 231

Ako môže zvieratko ovplyvniť životy ľudí?Ako je možné,že túlavé mačiatko načisto zmenilo knižnicu v malom americkom meste a nakoniec sa preslávilo na celom svete?Odpovede na tieto otázky nájdete v knihe o Dewey Knihomoľovi Nenásytnom,milovanom kocúrovi zo Spencerskej verejnej knižnice.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dewey Kocúr v knižnici. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (70)

Forestwalker
20.08.2024 5 z 5

Přiznávám, že mě vedle kocoura bavil i příběh malého města v Iowě a jeho obyvatel; je vidět, že problémy lidí v rozvinutém světě jsou vlastně všude stejné. Jen mě zarazilo, jak jsou v USA i lidé pocházející z milujících rodin náchylní k drogám, alkoholu, depresím a sebevraždám. Když se nad tím člověk zamyslí, v tomhle ta knížka moc veselá není, zvlášť když se ještě přidá hospodářská krize.
Dewey byl takový kočičí terapeut, který dokázal lidem ve městě zlepšit život. Je fajn, že se s dnešními možnostmi stačí podívat po Internetu a člověk si může prohlédnout kocoura, autorku, knihovnu i tu schránku na knihy, kam koťátko v žádném případě nemohlo vylézt samo.
Řekl bych, že tahle knížka bude bavit hlavně milovníky koček.

Netopyr07
14.05.2024 5 z 5

Jsem si teda myslela, že nejsu takový "cíťa", ale vážně mě tato kniha dokázala dojmout takřka k slzám :-D Béééé, ztracené koťátko.... :-D V příběhu kocoura se mi líbily i "historické pasáže". A Výzva je splněna... Bylo to kapku dilema - týká se víc knihovny, nebo koček? Mno tak... koček, no...


Alena_S
29.11.2023 4 z 5

Chlupatý správce malé knihovny přišel ke své funkci už jako kotě, které se vlezlo zahřát do bedny na vrácené knížky. (A nebo ho tam někdo narval, k čemuž se prý přihlásilo asi 11 různých lidí, když se proslavil.)
Jen tohle při čtení musíte zkousnout: 1) Dewey, to není příběh jen jednoho kocoura, ale městečka Spencer v Iowě. A jeho knihovny. A lidí kolem ní, až je těch informací víc než dost. Aby vám to uběhlo, než si zvyknete, můžete si zahrát picí hru a loknout si vždycky u sousloví „byl výjimečný“, to byl druhý nešvar.
Časem se to ale zlepší a na jeho příbězích poznáte, že kocour byl fakt něco, nejen sympaťák, ale hlavně tělem i duší profesionální knihovník a terapeut, a je vlastně velká škoda, že už se s ním neseznámíme, a proč vlastně ještě nejsme v Iowě?? :-)
A nejpozději, když „přestane fungovat topení“, nezůstane oko suché.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dewey Kocúr v knižnici v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených322x
ve Čtenářské výzvě135x
v Doporučených33x
v Knihotéce96x
v Chystám se číst140x
v Chci si koupit30x
v dalších seznamech7x