Diabolik přehled

Diabolik
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/365396/bmid_diabolik-UCz-365396.jpg 4 545 545

Diabolik série

1. díl >

Vypadá jako člověk, ale není člověk. Je nemilosrdná, je neporazitelná, je oddaná. Jmenuje se Nemesis a je diabolik. Bytost, jejíž existence má jediný smysl: zabíjet či zemřít pro tu, jejíž život má ochraňovat: Sidonii – dceru galaktického senátora… Nemesis a Sidonie jsou spolu od malička a jsou na sebe napojené jako sestry. Když se Sidoniin otec přidá na stranu rebelů a je Imperátorem žíznícím po moci prohlášen za kacíře, přichází odplata. Sidonie je povolána na galaktický dvůr jako rukojmí. Její přítomnost má zajistit senátorovu poslušnost a držet ho tak v šachu. Je jisté, že Sidonii hrozí smrt a proto existuje jen jediná možnost: Nemesis se musí stát Sidonií a odjet na dvůr místo ní. Nemesis, stroj na zabíjení bez emocí a schopnosti citu, se ocitá uprostřed politických intrik a úskoků. Musí hrát roli člověka, kterým ale není. Nesmí dát najevo, kým vlastně je. Jenže nepokoje v různých částech Impéria nepřestávají. Imperátor nemíní tolerovat neposlušnost a tak je čas zapojit do hry své rukojmí…... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)

The Diabolic, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Diabolik. Přihlašte se a napište ho.

Kikulka97
02.11.2024 5 z 5

Tohle bylo čtivé, chytlavé, luxusní. Celková dynamika od absence citů k jejich prožívání - klobouk dolů. Potřebuju po dočtení pokračování? A víte, že ani ne.

dikara
13.09.2024 5 z 5

dystopický sci - fi príbeh, zaujímavo poňatý, pre mňa niečo nové, neokukané, no išla som do toho s obavami, aj keď recenzie sú celkom fajn ... a ... páčilo sa mi to
po vyčerpaní všetkých zdrojov na Zemi už ľudia začali osídľovať vesmír, žijú hlavne na vesmírnych lodiach, nakoľko na bežnom vzduchu iných planét to nie je až také jednoduché, spoločnosť je rozdelená na "šľachtu" a "poddaných", takto by sa to dalo vysvetliť zjednodušene, a keďže Imperátor a jeho prívrženci nechcú vedomosti, nechcú vzdelanie a všetko s tým súvisiace, samozrejme, že sa objavia aj odporcovia ... takým je aj Sidoniin otec a preto potom príbeh pokračuje tým smerom, ako je to uvedené v anotácii
bohatí si vytvárajú humanoidov na všetko a jedným z nich je aj Nemesis, humanoid ochranca, lenže Imperátorovi sa to znepáči, má obavy, čo by takýto "vojak" mohol narobiť v mene svojho majiteľa a dá všetkých zničiť, Nemesis sa podarí zachrániť a tak jej príbeh môže pokračovať
čítalo sa to dobre, no ide hlavne o intrigy na dvore, vzburu rebelov, vraždenie v mene niečoho "lepšieho" a hlavne o zradu, zradu, zradu, proste skoro ako temný stredovek .... hlavne ku koncu nastáva dosť prekvapujúcich momentov, objavia sa zradcovia, krv nie je voda, chuť po moci, tiež dokáže zmeniť osobnosť ... a ja dúfam, že to, čo som čítala, bude pravda, lebo pocitovo tomu asi neverím
romantická linka je mierna, aj keď je dosť výraznou pointou príbehu, nakoľko ide aj o to, že Nemesis nemá city, v podstate "miluje" len svoju pani, ku ktorej ju chemicky pripútali, no život na dvore, intrigy, stretávanie sa s inými ľuďmi a celková zmena jej "existencie" spôsobia aj zmenu v jej "naprogramovanom" fungovaní

TerkinKnižnySve
10.09.2024 5 z 5

Hneď v uvode mame krute zoznamenie s Diabolikmi, krvežíznivé stvory, domaci "maznáčikovia" vrchnosti.

Zoznamujeme sa s Nemesis a následne so Sidoniou, ktorej Nemesis vyberu ako osobného strážcu a vidime proces pripútania. O par rokov neskôr mame náhľad na ich zivot a neskôr po zrade Sidoniinho otca vymyslí jej matka nepriestrelný plán - pojde Nemesis.

A dobre, že išla, Sidonia by to nedala ani s odretými ušami.

Výborná kniha, fascinujúci dej - laska, prehry, boj a ja sa teším na druhý diel!

Knižní novinky (25.9. - 8.10.)

28.09.2017

Láska je ta nejtěkavější substance v celém vesmíru. Vybuchne, zaplápomá a pak většinou vyhoří.

Kniha Diabolik v seznamech