Diana: Kráľovná sŕdc přehled
Julie Heiland
Príbeh jednej z najväčších ikon všetkých čias Londýn, 1978. Sedemnásťročnú Dianu Spencerovú pozvú na zápas póla s kráľovskou účasťou. Sama pochádza zo slávneho britského šľachtického rodu, takže svet, v ktorom sa ocitla, jej nie je cudzí. Práve naopak. Začína sa románik s budúcim britským kráľom, ktorý jej navždy zmení život. O necelé tri roky stojí pred 3 500 pozvanými v Katedrále svätého Pavla na svadbe storočia. Hoci sa nevie stotožniť s prísnym kráľovským protokolom a Charles jej lásku neopätuje, hľadá si vlastnú cestu. A svet jej čoskoro bude ležať pri nohách...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , Ikar (SK)Originální název:
Diana: Königin der Herzen, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Diana: Kráľovná sŕdc. Přihlašte se a napište ho.
Odjakživa mě královská rodina nějakým způsobem fascinovala a když vyšla tato kniha neváhala jsem.
Autorka napsala velmi čtivý příběh. Charlese jsem nikdy neměla moc v lásce a na celou situaci mám vlastní názor, který tu úplně nechci vypisovat.
Abych se tedy vrátila ke knize, příběh je svižný, tragický a plný emocí.
Přitom jediné co Diana čekala, byla láska. Velká pohádková láska po které toužíme asi všichni. Několikrát mi ukápla slza, protože život Diany byl fakt tragický. Tak moc jsem doufala v jiný konec, který bohužel nepřišel. Tuto knihu si určitě přečtěte a doufám že vám předá tolik emocí jako mně.
Úsvit Onyxu, Temnoty hlubin a další knižní novinky (33. týden)
11.08.2024
Smrtící volání, Varšavský sirotek a další knižní novinky (14. týden)
02.04.2023
Kniha Diana: Kráľovná sŕdc v seznamech
Už som čítala viacero kníh z edície "Významné ženy". Táto edícia sa z môjho pohľadu delí na dve skupiny. V prvej skupine sú úžasne spracované životopisné romány známych žien, ktoré idú do hĺbky, popisujú určitú časť života tej-ktorej známej osobnosti. A potom je druhá skupina, do ktorej patrí napríklad aj kniha o Diane. Autorka sa snažila do 400 strán vtesnať celý Dianin život, v knihe často opisovala rovnaké myšlienky, poukazovala na tie isté veci. Kniha bola za mňa písaná veľmi povrchne a bez citu.