Diastáza přehled
Anna Nováková
Deník pro těhotné a po porodu, celostní péče o tělo i mysl, zásobník efektivních cviků.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Diastáza. Přihlašte se a napište ho.
Diastáza je dost opomíjená a je potřeba o ní mluvit. Jsem ráda, že tato knížka je. Ale mám k ní pár výhrad - je napsaná takovým "nečtivým jazykem". Je zde hodně textu, který jsem musela číst víckrát, abych ho vůbec pochopila.
Důležité a stěžejní pro diastázu je správné nastavení těla. Ale to se z toho popisku nejsem schopna představit, natož to provést a ještě správně. V knížce jsou obrázky, ale proč ne fotografie? Obrázků je celkově pomálu a kolikrát ani ty nepomohou k pochopení. Ocenila bych fotografie, klidně celou sérii postupného provedení.
Kladně hodnotím šíři záběru problematiky a to, že autorka zná své hranice.
Shrnuto - důležitý počin, ale provedení je trochu slabé.
Obrovské zklamání. Těšila jsem se, že se dozvím něco o skutečné funkci pánevního dna a jeho cvičení, ale odměnou mi byly pouze řečí typu vědomého vnímání vlastního těla a sto let přežité názory o škodlivosti nošení dětí. Paní si zřejmě myslí, že návštěvou několika kurzů je na čase psát knihy a možná by to i byla pravda, ale kouli znovu nevymyslíš a tato kniha bohužel stojí svojí odborností na pomezí Cosmopolitanu a Deníku pro ženy.
Kniha Diastáza v seznamech
Pro laickou veřejnost budiž, pro dobornou spíše ne. Autorka zde hodně zmiňuje vlastní zkušennosti, což ne, že by bylo na škodu, ale v textu, který často připomíná rešerži, to působí nepatřičně. Stejně tak některé věci... práce s představivostí ve cvičení není snadná pro každého.
Šestitýdenní forma je však zajímavá a pro ženy po porodu si myslím, že základ super. Pokud ale již máte něco načteno a o tuto problematik use zajímáte, nic nového neobjevíte.