Dievčatko zo zámku přehled

Dievčatko zo zámku
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/103909/dievcatko-zo-zamku-103909.jpg 4 134 134

Dívenka Dora se načas dostane na zámek, který má zvláštní jméno Dobrá mysl. Bydlí v něm s tatínkem, který tu opravuje staré malby. Zámek je ponurý, skoro strašidelný. Daleko víc dívku láká okolní svět a noví kamarádi.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dievčatko zo zámku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

LuckyZ
15.12.2023 4 z 5

Knihu jsem četla kdysi jako dítě a teď se k ní vrátila kvůli Čtenářské výzvě. Na začátku mi vadila ulitba režimu, že spisovatelka napsala větu proti aristokracii, i když fakticky v knize žádná nebyla. Jinak to byl takový obyčejný neslanny nemastný příběh o dětech z vesnice, kam přijede Dora s tatínkem z Prahy kvuli práci a na konci se z dvou neuplnych rodin stane jedna kompletní.

huhuhu
17.04.2023 3 z 5

Četla jsem v dětství, ale nic jsem si z knihy nepamatovala. Teď jsme četly s 10letou dcerou a už se nedivím, že mi v paměti nic neuvízlo. Kniha neurazí, ale ani nenadchne, přijde mi taková průměrně šedivá - přesně jako byla doba, ve které se příběh odehrává.


Nofar197
23.03.2023 4 z 5

Knížku jsem si koupila ve čtvrté třídě, dodnes si vzpomínám, že kartonovany výtisk stal třináct korun, což je neuvěřitelné. A také šlo o první a jakési osudové setkání s tvorbou paní Smahelove - v následujících letech jsem její knihy hltala.
Restaurátor Jasný a jeho dcera Dora přijíždějí na čas na státní zámek Dobrá mysl, kde Dorina otce čeká restaurování zámeckých maleb. Zpočátku Dora neni spokojená - stýská se ji po Praze a kamaradkach, navíc nemá příjemný pocit ze zámeckého kastelána. Postupně si však najde přátelé Danu a jejího bratra Karla, ale zejména Martina, syna paní ucitelky. S paní učitelkou se postupně sbližuje i Dorin otec. Dora zjišťuje, že i pan kastelán je obyčejný a srdečný člověk a nakonec se ji ani nechce vrátit se do Prahy........

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dievčatko zo zámku v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených241x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených6x
v Knihotéce102x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech3x