Divergencia přehled

Divergencia
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544462/bmid_divergence.jpg 4 5131 5131

Divergencia série

Chicago, ďaleká budúcnosť. Beatrice Priorová žije v spoločnosti rozdelenej na päť frakcií. Na rozhodovacej ceremónii si všetci šestnásťroční vyberajú frakciu, ktorej zasvätia zvyšok života. Beatrice má len dve možnosti: zostať so svojou rodinou, alebo ju navždy opustiť, aby mohla byť sama sebou. Rozhodnutím napokon prekvapí všetkých vrátane seba. Zmení si meno na Tris a usiluje sa obstáť v tvrdej konkurencii, aby si vybojovala miesto v novom živote. Hľadá skutočných priateľov a zamotáva sa do vzťahu s chvíľami neodolateľným, inokedy neznesiteľným chlapcom. Keď Tris objaví sprisahanie, ktoré môže zničiť jej navonok dokonalú spoločnosť, záhadná schopnosť jej buď pomôže zachrániť ľudí, ktorých miluje, alebo...... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)

Divergent, 2011

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Divergencia. Přihlašte se a napište ho.

georginaa
22.12.2024 5 z 5

I když je to pro mládež, příběh se mi moc líbil. Bylo to promyšlené, fascinující, plných neočekávaných rozhodnutí. Po přečtení jsem zjistila, že to bylo i zfilmované, a myslím, že i film byl dost slušně natočen.

LuckaK.088
21.11.2024 4 z 5

Na přečtení mě nalákalo filmové zpracování a jsem za to ráda. Mám ráda tyto dystopické příběhy, i když většinou nejsem cílovka. První díl super, je to originální, autorka to má promyšlené, děj má dobrý spád. Pár mušek by se našlo, ale bavilo mě to a do druhého dílu se určitě pustím.

Tirisa
20.11.2024 5 z 5

I když už dávno nejsem cílová skupina, musím říct, že si tyhle knížky stále moc užívám a Divergence určitě patří k těm lepším ve své kategorii. Těším se na pokračování a doufám, že se úroveň nezhorší :-)

Po sérii Divergence přichází Čáry života

13.01.2017

Povstalecká trilogie Divergence pokračuje

24.11.2014

Věříme v obyčejné statečné činy, v odvahu, jež člověka přiměje postavit se za druhého

Kniha Divergencia v seznamech

v Přečtených8 373x