Dívka od vedle přehled
Jack Ketchum (p)
„Dívka od vedle žije. Tento román děs neslibuje, on ho skutečně přináší.“ - Stephen King Předměstí v New Jersey. Padesátá léta. Stinné ulice, zastřižené trávníky a útulné domy. Klidné místo, kde se dá příjemně vyrůstat. Pokud ovšem nejste šestnáctiletá Meg a její mladší sestra Susan a po smrti rodičů se o vás nestará vzdálená pološílená teta se třemi syny, kteří splní, co jí na očích vidí. Kontroverzní trýznivý horor, podle kterého byl v roce 2007 natočen stejnojmenný film. V našem vydání najdete kromě románu také obsáhlou předmluvu Stephena Kinga, doslov Jacka Ketchuma a dvě jeho bonusové povídky, plus rozhovor s Jackem Ketchumem a scénáristy filmu.... celý text
Literatura světová Horory
Vydáno: 2015 , Laser-books (Laser)Originální název:
The Girl Next Door, 1989
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dívka od vedle. Přihlašte se a napište ho.
Je to strašne brutálne, nechutné a podľa skutočnosti. Cez všetkú tú brutalitu som chcel vedieť, ako sa to celé skončí. Neviem pochopiť, ako môže žena, matka toto urobiť. Knihu odporúčam iba pre silné povahy.
„Potřeboval jsem s ní mluvit. Musel jsem ji přesvědčit, že jí konečně pomůžu.“
„Byla všechno, co jsem věděl o sexu. A co jsem věděl o krutosti.“
Kniha Dívka od vedle v seznamech
v Mé knihovně | 202x |
Část díla
2015 | Dívka od vedle |
2011 | Po sezoně |
2018 | Schovka |
2016 | Red |
2019 | Křižovatky |
Příšerný obsah té knížky. Pokud se to skutečně tak stalo, a zřejmě ano, je to něco neskutečně, nelidsky odpudivého. Po celou dobu, kdy jsem to četl jsem byl naštvaný na tu lhostejnost, na všechny ty lidi, z nichž nikdo nedokázal té dívce pomoci. Všichni hluší, slepí, pasivní k tomu šílenému utrpení. Fakt mě jímal hrozný vztek, že se nenašel žádný normální člověk. Ale věřím tomu, že to tak v životě leckdy je. Lidé jsou málo všímaví. Většina lidí má svých starostí dost a nejsou schopni se rozhlédnout kolem sebe. Neodváží se zeptat, natož zasáhnout. Krutá kniha o tom nejhorším v lidech. Ovšem kniha velmi dobře napsaná.