Dívka za ostnatým drátem přehled
Imogen Matthews
1944, koncentrační tábor Amersfoort, Holandsko. Útržek složeného papíru tížil Saskiinu kapsu. Nacistické stráže hlídkovaly v ulicích ve stále větším počtu a pokaždé, když kolem jednoho projížděla na kole, chvěla se strachy. List, který měla u sebe, vyprávěl příběh o neuvěřitelné odvaze. Nacisté chtěli, aby se vězni v táboře vzdali naděje, ale Saskia jim pašovala dopisy od jejich blízkých, což jim dávalo důvod přežít. Ale s každým dopisem, který Saskia doručí, je vystavena ještě většímu nebezpečí. Přestože jsou ona a její přítel Frans opatrnější než kdy jindy, vědí, že jejich životy jsou ohroženy.A jednoho dne, když je Saskia chycena, je napochodována do tábora a nucena nosit žlutou hvězdu. Strhující příběh lásky, zrady a odvahy. Čtenáři Porodní sestry z Osvětimi, Slavíka a čehokoli od Fiony Valpyové nikdy nezapomenou na tento srdceryvně krásný román a na velké oběti, které Saskia a Frans přinesli, aby změnili osud světa.... celý text
Literatura světová Válečné Historie
Vydáno: 2023 , KontrastOriginální název:
The Girl Across the Wire Fence, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dívka za ostnatým drátem. Přihlašte se a napište ho.
Knížka nabízí trošku odlišný pohled na téma koncentračních táborů a holocaustu obecně. Autorka v podstatě převyprávěla knihu, která se jí dostala v minulosti do rukou a která zpracovávala reálný motiv předávání vzkazů mezi vězni a jejich blízkými. Jsem ráda, že jsem ji četla, za ztrátu času to určitě nepovažuji, ale nedokázala jsem se do jejího děje hluboce ponořit. Bylo to čtivé, ale povrchní.
Souhlasím, že se jedná o lehčí verzi tohoto tématu. Ale za mě vlastně fajn. Kniha se četla dobře a rychle, protože byla napínavá. Člověk měl stále strach z odhalení. Konec byl za mě trochu z rychlíku, jak se říká.
Podezření, Temné a kruté lži a další knižní novinky (3. týden)
15.01.2023
Kniha Dívka za ostnatým drátem v seznamech
v Mé knihovně | 85x |
Kniha znova ukazuje sílu,odvahu a vzdor v době kdy tohoto všeho bylo potřeba dvojnásobek.Silný příběh který každému dá naději že se překoná všechno když budeme mít odhodlání.