Dlhá biela prerušovaná čiara přehled

Dlhá biela prerušovaná čiara
https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63176/bmid_dlha-biela-prerusovana-ciara-1QX-63176.jpg 3 30 30

V knihe reportáží Dlhá biela prerušovaná čiara Mňačko rozpráva o svojich cestách v západnom Nemecku, o stretnutiach s tamojšími ľuďmi, uvažuje o západnej civilizácii, porovnáva život na Slovensku a život na Západe.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dlhá biela prerušovaná čiara. Přihlašte se a napište ho.

Modi666
02.01.2025 5 z 5

Moje první seznámení se s Ladislavem Mňačkem. Tahle knížka zřejmě zrodila mou lásku k dálnicím. Přesněji, k AUTOBAHN. Prvně jsem AUTOBAHN spatřil z výšky kousek u Plauen v NDR a několik hodin na to se po ní poprvé svezl od Gery až skoro k Erfurtu. Fascinovaně jsem sledoval ukazatele typu, Jena Ost, Jena Mitte, Jena West a tak dále a tak dále. Od té doby uplynulo spousty let, dálnic jsem poznal docela hodně ale vždy, když vidím odpočívadlo a na něm restauraci, vzpomenu si na tuhle knihu Ladislava Mňačka.

vvikingg
07.03.2024 5 z 5

Autorovo putování po německé autostrádě a jeho postřehy, nejlepší je setkání s Ernestem a jeho předpověď , ( musel jsem se smát) Němci vás vyžerou jsou jak kobylky vyžrali Itálii, Francii atd. , podrážkama obrousí Tatry, poserou všechny lesy, sežerou všechen sýr, vychlastají činžicu atd. Tak jsem si vzpomněl na východní Němce z bývalého NDR, jak smradlavé dvoutakty trabant a wartburg jezdili po českých silnicích okupovali v 70. 80. letech české kempy, přehrady a města. Ono to trvá i dnes po Labi před víkendem plují německé výletní lodě Saxonia, Königstein plují do Prahy za sexem a naládovat se českou kuchyní.

PeterRainhard
14.12.2022 5 z 5

Stylově brilatní, vytříbeným jazykem psaná miniatura, stále působivá, navzdory tomu, jak nesmírně se nám ona doba vzdálila. Pokud se čtenář nechá unést vyprávěním, tak působí vlastně fantaskně a futuristicky současně. Pokud je novelka čtená jako realistická reportáž, tak samozřejmě REÁLIE nutně nesmírně zestárly a přinese zklamání. Pokud se ale necháme unést ATMOSFÉROU, tak nás přenese doslova do jiného světa. Vzpomenul jsem na ni živě, když jsem se poprvé hnal nad ránem přes celé Německo po A4 až na západní hranici. Kmitající se černé mercedesky, neony, města změněné v nápisy na cedulích. Utkvěla mi epizodická postava "Poutníka" - anonymního (Západního) Němce, který "odešel" na Autobahn a už nikdy nehodlal sjet z dálnice...

Kniha Dlhá biela prerušovaná čiara v seznamech

v Mé knihovně35x