Dlouhý, Široký a Bystrozraký přehled
Karel Jaromír Erben
Známá pohádka o princi, který za pomoci svých tří služebníků vysvobodil krásnou princeznu ze zajetí zlého černokněžníka Jedna z nejznámějších Erbenových pohádek.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Přihlašte se a napište ho.
V dětství několikrát přečteno, dnes poslechnuto v aknize. Nezapomenutelný krásný pohádkový příběh, jak zlý černokněžník zajal princeznu ve svém doupěti. Na pomoc jí jede princ, k němuž se přidali Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Líbí se mi smysl pohádky: kamarádi si mají pomáhat.
Miluji pohádky od Erbena. Jeho díla jsou dost originální a krásné se čtou. Není to jako v dnešní době, kdy se je jedna pohádka dělaná na 100 způsobů, ne. Tohle jsou pohádky, které mají svůj originál a tak to zůstane. Už se těším, až budu tuhle knihu jednou číst svým dětem.
Kniha Dlouhý, Široký a Bystrozraký v seznamech
pohádky strašidla pro děti nadpřirozené bytosti princové zkrácená verze strašidelné domy strašidelné příběhy převyprávění, literární adaptace
2009 | Kytice |
2012 | Máj / Kytice |
2008 | Pohádky |
2016 | Komiksová Kytice |
1974 | Zlatovláska (a jiné české pohádky) |
Krásná, notoricky známá pohádka od Karla Jaromíra Erbena. Myslím že se neomrzí. Skvělé je pokud dobro zvítězí nad zlem a skvěle popsaná neomezená síla přátelství.