Dneska už se tomu směju přehled

Dneska už se tomu směju
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479180/bmid_dneska-uz-se-tomu-smeju-wHO-479180.jpg 4 617 617

Druhé, rozšířené a upravené vydání vzpomínek slavné herečky Adiny Mandlové. Do světa filmu bývalou manekýnku a fotomodelku Adinu Mandlovou uvedl Hugo Haas, který byl jistou dobu jejím intimním přítelem. Zprvu byla obsazována do rolí mondén a zhýčkaných slečen, postupně se vypracovala v dobrou představitelku charakterních rolí. Své vzpomínky sepsala do dokumentu, jež vypovídá nejen o ní, ale i o době, o hereckém prostředí a povaze národa. Kniha je doplněna mnoha nikdy nepublikovanými obrazovými materiály.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dneska už se tomu směju. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (146)

Nyangumi
dnes 4 z 5

Měla ráda chlapy. Měla zajímavej a nelehkej život a myslím, že musela být fajn člověk.

Sarriii
27.09.2024 5 z 5

Čtivě napsané. Byla velmi krásná žena a dobrá herečka. Prožila spoustu negativních zážitků. Pomluvy, perzekuce, nemohla hrát, nemoci. Pravda je, že svatá rozhodně nebyla. Žila bohémským životem, večírky, pitky, spousta milenců. Hodně můžu využívala a oni využívali ji a mnohdy ji i zradili. Krásná doba první republiky zase tak krásná rozhodně nebyla, druhá světová válka a komunismus beze sporu taky ne. Prožila bouřlivý život v bouřlivých dobách. Alespoň konec života měla klidný a více méně šťastný.


capricorn__
03.09.2024 5 z 5

S memoáry/biografiemi mám trochu problém, protože si všímám, že v nich jsou postavy vylíčeny často jednovrstveně: Buď je máte vidět v ryze pozitivním světle, nebo naopak v tom negativním. Tato kniha (jak už odráží počet hvězd) je dle mého velmi dobrá v tom, že A. Mandlová je v ní velmi upřímná a tím pádem dovoluje čtenáři svobodnou interpretaci. Sice jsem během čtení určitých částí měl dojem, že autorka přibarvovala, někdy mi určité chvíle nedávaly logiku (tím, že v nich něco chybělo), ale ve výsledku jsem velmi spokojený. Musím se přiznat, že jsem žádný film a A. Mandlovou neviděl a příliš jsem o ní jako o osobnosti nevěděl. Zaujala mě nejvíce svým smyslem pro humor. Její osobnost byla velmi komplexní: Cenil jsem si toho, jak reagovala na události druhé světové války a komunistického režimu v Československu, ale zároveň jsem nebyl schopen zcela pochopit určité její chování, například co se střídání partnerů týče. Její život byl velmi zajímavý a dost kontrastní, je skoro neuvěřitelné, co jeden člověk za život prožil. Rád bych se ke knize někdy vrátil, bylo to opravdu příjemné čtení - snad bych se konečně mohl podívat na nějaký film, kde hrála! :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dneska už se tomu směju v seznamech

v Právě čtených15x
v Přečtených894x
ve Čtenářské výzvě172x
v Doporučených56x
v Knihotéce314x
v Chystám se číst145x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech5x