Dneska už se tomu směju přehled
Adina Mandlová
Kniha vzpomínek slavné české herečky. Jedná se o 1. vydání v ČSFR. Podkladem pro toto 1. vydání bylo 2. vydání knihy nakladatelstvím Sixty-Eight Publishers Corp. v Torontu roku 1977. (Zdroj: Databáze Národní knihovny ČR)
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dneska už se tomu směju. Přihlašte se a napište ho.
Skvělé, syrové, naprosto otevřené memoáry. Životní styl pod heslem "sex, drogy a film" a zároveň drsné zážitky z poválečeného věznění či následné složité protloukání se v zahranicí - pro mě jedno velké překvapení. Adinu Mandlovou jsem měl zafixovánu jako lehce unylou dámu z filmu Kristián, abych zjistil, že svérázná dáma to jistě byla, ale o unylosti nemůže být v jejím případě žádná řeč :)
Kniha Dneska už se tomu směju v seznamech
v Mé knihovně | 322x |
Kniha působila, že to bude na jedno odpoledne, ale velmi hustě popsané stránky by u jiného nakladatele vydaly na pořádnou bichli.
Líbilo se mi, že vyprávění si na nic nehraje a vše popisuje tak, jak to cítila. Uvědomovala si velmi dobře, že spousta věcí jí spadla jen tak do klína a byla dítětem štěstěny. Jinde a jindy se nezdráhala si vypomoct svým tělem, aby získala co chtěla a potřebovala. Přiznám se, že moc sympatií u mě nezískala.