Do posledního okamžiku přehled
Traudl Junge , Melissa Müller
Osobní vzpomínky Traudl Jungeové, poslední a nejmladší sekretářky Adolfa Hitlera. Než dostala jako dvaadvacetiletá v roce 1942 svou „životní šanci“ v samotném centru nacistické moci, snila o kariéře tanečnice. Byla mladá, bezelstná, až naivní. O politiku se vůbec nezajímala. Nevěděla, nebo spíš nechtěla vědět, co se děje za zdmi téměř idylického pracoviště. Nevnímala Hitlera jen jako státníka a politika, znala ho především jako svého zaměstnavatele, stýkala se s ním při stolování a oficiálních příležitostech, ale zejména při každodenní práci v kanceláři. Jako osobní sekretářka mu byla nablízku také v den jeho sebevraždy 30. dubna 1945. Právě jí vůdce nadiktoval svou politickou i soukromou závěť.... celý text
Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: 2003 , Ikar (ČR)Originální název:
Bis zur letzten Stunde: Hitlers Sekretärin erzählt ihr Leben, 2002
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Do posledního okamžiku. Přihlašte se a napište ho.
Pohled přímo od zdroje, tak říkajíc. Plná vzpomínek a situací při životě s Hitlerem. Ať už si po postavě sekretářky myslím cokoliv, knížka opravdu stojí za přečtení.
Kniha byla velice zajímavá a poskytuje zas nový nevšední pohled na "běžný " život Hitlera. Oceňuji, že autorka zapsala své vzpomínky brzy po válce, takže čtenář nemá pocit, že si náhle po několika desetiletích vzpomněla, jak tomu poměrně často bývá.
Kniha Do posledního okamžiku v seznamech
Zajímavé vyprávění - až se zdá, že Hitler byl snad hodný člověk. Dozvídala jsem se zde i nové skutečnosti.
Stojí za přečtení