Do Vladivostoku na zmrzlinu na kole přehled
Jan Tomšíček
Tomšíčkova pátá kniha o cestování po různých kontinentech pochopitelně ne jinak něž na kole. Tentokrát se očima autora podíváme do Volgogradu, na Ural, Sibiř, abychom letmo zahlédli Omsk a Novosibirsk, překonáme mnoho potoků a řek, z těch největších Ob, Jenisej a Lenu. Po mizerných cestách se dostaneme k Bajkalu a pak přes Dálný východ do Komsomolska na Amuru a podél řeky Ussuri až do Vladivostoku. Během sedmi měsíců celkově strávených na této bezesporu velkolepé cestě autor našlapal na svém 30 let starém favoritu asi 22 000 kilometrů, a ještě se k tomu svezl asi 3000 kilometrů vlaky.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Do Vladivostoku na zmrzlinu na kole. Přihlašte se a napište ho.
Panu Tomšíčkovi musím vysmeknout poklonu, že to dokázal. Od knihy jsem se nemohla
odtrhnout.
Kniha Do Vladivostoku na zmrzlinu na kole v seznamech
v Mé knihovně | 10x |
2008 | Do Vladivostoku na zmrzlinu na kole |
2010 | Afrikou domů na kole |
2010 | V Jihoafrické republice na kole |
2004 | K Viktoriiným vodopádům na kole |
2009 | Na jachtě do světa |
Moje nejoblíbenější knihy jsou knihy podle skutečných událostí. Mezi ně patří i cestopisy. Na tenhle jsem byl obzvlášť zvědav, neboť mě velmi zajímalo jak to vypadá v tom obrovském Rusku. A ta knížka mě rozhodně nezklamala. Dozvěděl jsem se z ní mnohé. Proto stojí za to si ji přečíst.