Dobrá sestra přehled
Sally Hepworth
Fern Castlová pracuje v miestnej knižnici. Vyhýba sa davom, jasným svetlám a silným hlukom, kedykoľvek je to možné.Fern má dôsledne organizovaný život a zmena režimu môže mať nebezpečné následky. Keď Rose zistí, že nemôže otehotnieť, Fern to vidí ako šancu odvďačiť sa svojej sestre za všetko, čo pre ňu robí. Fern jej môže darovať dieťa. Jediné, čo potrebuje, je nájsť otca. Táto misia jej otrasie v základoch život, ktorý si starostlivo vybudovala, a rozvíri temné tajomstvá, ktoré mali byť dávno pochované... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2022 , Tatran (Bratislava)Originální název:
The Good Sister, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobrá sestra. Přihlašte se a napište ho.
Moje druhá kniha od autorky a nemohla by se lišit více. Začátek byl maličko rozvláčnější, ale děj postupně nabíral na obrátkách. Nebudu tady nic prozrazovat, abych nepřipravila nové čtenáře o zážitek. Za sebe vypíchnu krásně popisovanou práci v knihovně, úplně mě to vrátilo do minulosti k mé předešlé práci. Příjemný je i rozsah knihy, která má zhruba 260 stran. Nic nepřebývá, nic nechybí. Vřele doporučuji! 95%
Tušila jsem, že tu od začátku něco nehraje... Bylo to promyšlené, napínavé a velmi milé, svižné čtení. Super kniha.
100 nejčtenějších knih roku 2022
27.12.2022
10 právě čtených knih podle uživatelů (únor)
15.02.2022
10 právě čtených knih podle uživatelů (leden)
17.01.2022
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Dobrá sestra v seznamech
v Mé knihovně | 238x |
2019 | Rodina odvedle |
2021 | Tchyně |
2022 | Hodná sestra |
2016 | Tajemství porodních bab |
Knihu jsem původně nečetla jako thriller, spíš jsem podle štítků očekávala román s prvky dramatu. Zpočátku mě čtení ani nijak zvlášť nebavilo, ale s přibývajícími stránkami stoupalo i napětí. Řeší se zde téma, které mě dokáže vždy vzít za srdce, tj. mateřství, tudíž si kniha brzy získala mou plnou pozornost. Brzy jsem také pochopila, že nic nebude tak, jak se na začátku zdálo, předvídatelnost mi však vůbec nevadila. Oblíbila jsem si postavu Fern, která jedná se srdcem na dlani. Skrze ni nám autorka přibližuje vnímání člověka s PAS, za což ode mě získala další plusové body. Hodná sestra zaprvé nastiňuje nelehké vztahy mezi sourozenci, zadruhé je podává čtivě a s dosti napínavou zápletkou, ale zároveň působí některé situace v první půli díky Fernině bezprostřednosti až humorně. Za sebe tedy můžu rozhodně doporučit!