Dobré úmysly přehled
Joy Fielding
Napínavý, psychologicky prokreslený příběh dvou žen a dvou ztroskotaných manželství, ale i osud úspěšné právničky, specialistky na rozvody, která se snaží pomáhat jiným zklamaným ženám, a přitom si neuvědomuje, že se jí rozpadá vlastní manželství. Autorka mistrovsky skloubila osudy několika rodin – nevyhnula se ani čtyřúhelníku – a zejména s hrdinkami procítila jejich zoufalství, pocity méněcennosti a potřebu lásky. Lenn, Kathryn a Renee však nakonec v sobě najdou sílu čelit nástrahám a pokračovat v životě mnohem silnější a vyrovnanější... a s příslibem nového štěstí.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 1994 , Ikar (ČR)Originální název:
Good Intentions, 1989
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobré úmysly. Přihlašte se a napište ho.
Již jsem přečetla několik knih od Joy Fielding. Ani tato nebyla špatná. Fandila jsem Lynn i Renee. Možná víc Renee, protože jsem si moc přála, aby se vymanila z vlivu svého manžela. Vlivu, který ji ničil a bral ji všechno sebevědomí. Manipulátor, kterým její manžel rozhodně byl, mi strašně vadil. A proto pro mě nebyla tato knížka úplně top.
Zažít odchod partnera k někomu jinému stejně jako žít ve vztahu, kde vám den po dni berou sebeúctu, je těžké. A dokázat se vzepřít osudu, resp. sám sobě, oklepat se a začít zase znovu, je ještě těžší. Takže téma je velmi dobré, ale zpracování mě zklamalo.
Kniha Dobré úmysly v seznamech
pro ženy rozvod manželská krize
2008 | Zachráníš mě ráno |
2004 | Poprvé |
2010 | Jane utíká |
2005 | Panenka |
2019 | Špatná dcera |
Trochu mi to připomínalo Sedmilhářky. Četlo se to skvěle, žádná hluchá místa. Obě hlavní hrdinky mi byly moc sympatické a držela jsem jim palce, ať se seberou :-)!