Dobrodružstvá Sherlocka Holmesa přehled

Dobrodružstvá Sherlocka Holmesa
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545365/bmid_dobrodruzstva-sherlocka-holmesa.jpg 5 787 787

Zápisník doktora Watsona je plný prípadov, ktoré vzbudili väčší či menší záujem verejnosti. Časť z nich zverejnila londýnska tlač, niektoré sa ukázali priveľmi zamotané aj pre Sherlockove analytické schopnosti, iné dokončil len spolovice a ich riešenie sa zakladá skôr na dohadoch a domnienkach. Sú medzi nimi i také, ktoré sa vyznačujú zaujímavými črtami a mimoriadne pozoruhodnými detailmi a ktorých vyústenie je také šokujúce, že si doktor nemôže pomôcť a musí nám ich vyrozprávať. Dobrodružstvá Sherlocka Holmesa, to je dvanásť vybraných prípadov, ktoré Watson s Holmesom riešili v rozpätí rokov 1882 – 1890. Prostredníctvom nich nám Watson predstavuje svojho priateľa, jeho výnimočné metódy a počiny na poli boja so zločinom viktoriánskeho Anglicka.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: audiokniha , Publixing
Originální název:

The Adventures of Sherlock Holmes, 1892


Interpreti: Marek Koleno
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobrodružstvá Sherlocka Holmesa. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (91)

oleg121
06.08.2024 4 z 5

Opäť veľmi dobré príbehy- tentoraz ich je až dvanásť,- pričom áno, niektoré bavia viac a iné menej. Napriek tomu je celkom pochopiteľné, prečo sa z týchto príbehov stala klasika, Doyle píše vynikajúco.

sgjoli
31.03.2024 4 z 5

Knihu jsem četla kdysi před lety, měla jsem půjčeno z knihovny. Bylo na čase si jednotlivé povídky opět připomenout, protože jsem si moc nepamatovala, které přesně povídky tu jsou. Pustila jsem si audioknihu v podání Václava Knopa a bavilo mne to velmi.
Byť hodnotím "jen" 4 hvězdami, protože některé povídky mi neučarovaly na 100 %, i tak jsem si poslech velmi užila. Asi nejvíc mne bavilo Pět pomerančových jadérek, Strakatý pás, Skandál v Čechách, Dům U měděných buků. Napínavé příběhy, některé z nich docela dost i tajemné. U "měděných buků" jsem sice zápletku uhodla sama, ale nevadilo mi to, bavilo mne to. No a Irene Adlerová ve Skandálu je prostě ikonická, ač teda postava českého krále je ve Skandálu vysloveně úsměvná.
Sherlock je láska a provází mne více či méně intenzivně už od dětství. Příběhy s ním jsou něco, k čemu se čas od času vždycky ráda vracím.


Emik87
24.02.2024 5 z 5

Mám moc ráda tyhle soubory Sherlockových povídek. Jsou dobře čtivé s prima detektivní zápletkou.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (10. týden)

07.03.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dobrodružstvá Sherlocka Holmesa v seznamech

v Právě čtených26x
v Přečtených1 231x
ve Čtenářské výzvě118x
v Doporučených76x
v Knihotéce516x
v Chystám se číst176x
v Chci si koupit39x
v dalších seznamech14x