Relikvie mrtvých přehled

Relikvie mrtvých
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/121412/bmid_relikvie-mrtvych-0pj-121412.jpg 4 297 297

Píše se dvanácté století a mnichové v anglickém Glastonbury najdou po mohutném požáru v klášteře dvě lidské kostry, o nichž nikdo neměl ani tušení. Jedna je vysoká, mohutná, jako by patřila nějakému válečníkovi, druhá malá a drobná. Existuje domněnka, že právě Glastonbury je oním bájným Avalonem z dávných dob. Mohlo by se tedy jednat ostatky krále Artuše a Guinevere? Když se o objevu doslechne král Jindřich II., požaduje důkazy o Artušově smrti. Nepotřebuje totiž, aby jeho vzpurní velšští poddaní začali věřit a doufat, že jejich jediný pravý a budoucí král se jednoho dne vrátí, aby je znovu mohl vést k vítězné bitvě za svobodu. A tak král Jindřich opět povolává Adélii, aby se pustila do prozkoumání podezřelých koster. Jenomže někdo si nepřeje, aby byly kosterní pozůstatky identifikovány a je připraven kvůli tomu i zabíjet...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: ekniha , Jota

Relics of the Dead, 2009

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Relikvie mrtvých. Přihlašte se a napište ho.

Julka5259
27.10.2024 2 z 5

To, že autor uvede letopočet a jméno příslušného panovníka ještě neznamená, že vytvořil historický román. Ano, je to román a ne literatura faktu, ale stejně by měl být napsán tak, aby se příběh tak nějak nebo podobně mohl stát – jak s oblibou píše pan Češka. Tady si autorka z historie vybírá, co se jí hodí, a to mi nesedí. Příběh je napínavý, celkem čtivě napsaný, ale moje gusto to není.

angelika29
23.04.2024 5 z 5

I další díl byl velice napínavý. Něco z historie, fakt krásně napínavé. Už se těším na poslední díl.

adorjas
20.03.2023 3 z 5

Konečne detektívna zápletka, kde som vedela tipnúť, kto by mohol byť vrah. Inak, sa to nieslo v podobnom duchu ako druhá časť, že občas mi už niektoré scény prišli ako prílišné tlačenie na pílu, aby to sedelo do rozuzlenia.

Kniha Relikvie mrtvých v seznamech