Dobrodružství pana Kolečka - Pohádky od Hvězdy přehled

Dobrodružství pana Kolečka - Pohádky od Hvězdy
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/350908/mid_dobrodruzstvi-pana-kolecka-pohadky--vRv-350908.jpg 4 27 27

Neobvyklá trojice nerozlučných kamarádů vás naučí, že veteráni nepatří do starého železa, že nemít jednu nohu není překážka a že s věrnými kamarády a láskou, která nerezaví, doj(e)dete nejdál. Výtvarně jedinečná a bohatě ilustrovaná knížka, jejíž kulisu vytvořila místa známá i polozapomenutá, zaujme dětské hlavičky a přitom jen tak mimochodem poučí – dost možná, že se něco nového dozvědí i rodiče. Tak schválně, víte, proč se Bílá hora jmenuje Bílá a kde se vzala Divoká Šárka?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobrodružství pana Kolečka - Pohádky od Hvězdy. Přihlašte se a napište ho.

Aknel26
02.01.2024 5 z 5

Knížka, která pohladí po duši, potěší obrázky a především nenásilně poučí nejen o různých dopravních prostředcích, ale i zajímavých místech, především na Praze 6. Dozvíme se o historii letohrádku Hvězda, Bílé Hoře, ale třeba i ruzyňské věznici a letišti. Jelikož těmito končinami často projíždíme, s chutí jsme si o nich přečetli a připomněli si je na věrohodných ilustracích.
Jen text nám přišel kapku nevyrovnaný, přece jen ten, koho zaujmou faktické informace, tolik neocení povídání pana Kolečka s autobusem a naopak. Podle mého názoru jsou vsuvky určené pro věkovou skupinu 8+, zatímco vyprávění 5+.

marciana
03.01.2022 5 z 5

Naše oblíbená. Čteme opakovaně.
Těšíme se s dětmi na pokračování.

koppy
06.02.2021 4 z 5

Četla jsem před spaním synovi. Jeho spíš teda zajímaly obrázky, já se přiučila lecos o autobusech a návdavkem i o Praze. Pro úplně malé děti to není, ale školákům bych už klidně doporučila.

Kniha Dobrodružství pana Kolečka - Pohádky od Hvězdy v seznamech

2017  86%Dobrodružství pana Kolečka - Pohádky od Hvězdy