Maličkost pro premiéra a jiné povídky přehled
Michaela Mlíčková Jelínková
Pilot, mladá manažerka, pravicoví extremisté, postarší úřednice, nezaměstnaný dělník či cestovatelka – všichni tito Češi jsou hrdiny leckde mrazivých povídek s tak trochu ostřejší pointami. Díky prokresleným postavám si budete jisti, že někde – možná ne až tak daleko od vás – žijí. Tuhle pestrou, provokativní, zábavnou, vtipnou mozaiku plnou nečekaných rozuzlení přečtete jedním dechem. I když si bere na paškál i vážná témata. „Povídky mají mnoho charakteristik, které je činí víc než zajímavými, nedočkavě čtenými a těžko odložitelnými před poslední stránkou knížky: věrohodný dialog, dramatický spád a překvapivou pointu. Něco mezi dobrou anekdotou a Roaldem Dahlem v originálním českém provedení.“... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Maličkost pro premiéra a jiné povídky. Přihlašte se a napište ho.
Je radost tuhle knížku číst. Málokterému autorovi se podaří mít povídkovou knihu plnou tak kvalitních povídek. Je to docela těžký žánr, i když na to nevypadá. Těším se na další knížku od této spisovatelky.
Mám ráda povídky jako takové.A protože autorku znám, těšila jsem se na její druhou knížku. a nezklamala mne. Pointy byly zajímavé, i když ne vždy překvapivé, protože jsme si v něčem trochu podobné. Pro mne zábava, přečetla jsem ji jedním dechem. A bylo tam vše, co od povídky čekám - humor, napětí, překvapení, lidské příběhy uvěřitelné i neuvěřitelné. Na prvotinu v tomhle žánru rozhodně skvělé. Nebyla jsem zklamána ani trochu, pobavila jsem se a knihu rozhodně doporučuji. A to u všech nedělám :-) Těším se na další, doufám, že už Michaela pro nás něco chystám.
Knižní novinky (6. týden)
03.02.2019
Kniha Maličkost pro premiéra a jiné povídky v seznamech
2017 | Dobrodružství pana Kolečka - Pohádky od Hvězdy |
2019 | Maličkost pro premiéra a jiné povídky |
2023 | Nová dobrodružství pana Kolečka |
Autorka povídek Maličkost pro premiéra umí rozvinout děj v detailních podrobnostech a tak poutavě, že poté, co příběh na papíře vyvrcholí a skončí, jeho pokračování se odehrává dál v hlavě čtenáře. Příběhy se odehrávají v Česku i na různých atraktivních místech, ale vždy je prožívá Čech a vždy jsou zcela aktuální a stát by se mohly.
Je evidentní, že spisovatelka zná dobře současný život v mnoha oblastech a může nás, čtenáře svou další prací obohatit.
HODNOCENÍ: * * * * *