Maličkost pro premiéra a jiné povídky přehled

Maličkost pro premiéra a jiné povídky
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400716/mid_malickost-pro-premiera-a-jine-povid-FzA-400716.jpg 4 18 18

Pilot, mladá manažerka, pravicoví extremisté, postarší úřednice, nezaměstnaný dělník či cestovatelka – všichni tito Češi jsou hrdiny leckde mrazivých povídek s tak trochu ostřejší pointami. Díky prokresleným postavám si budete jisti, že někde – možná ne až tak daleko od vás – žijí. Tuhle pestrou, provokativní, zábavnou, vtipnou mozaiku plnou nečekaných rozuzlení přečtete jedním dechem. I když si bere na paškál i vážná témata. „Povídky mají mnoho charakteristik, které je činí víc než zajímavými, nedočkavě čtenými a těžko odložitelnými před poslední stránkou knížky: věrohodný dialog, dramatický spád a překvapivou pointu. Něco mezi dobrou anekdotou a Roaldem Dahlem v originálním českém provedení.“... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Maličkost pro premiéra a jiné povídky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Jiří Toman
26.12.2020 5 z 5

Autorka povídek Maličkost pro premiéra umí rozvinout děj v detailních podrobnostech a tak poutavě, že poté, co příběh na papíře vyvrcholí a skončí, jeho pokračování se odehrává dál v hlavě čtenáře. Příběhy se odehrávají v Česku i na různých atraktivních místech, ale vždy je prožívá Čech a vždy jsou zcela aktuální a stát by se mohly.
Je evidentní, že spisovatelka zná dobře současný život v mnoha oblastech a může nás, čtenáře svou další prací obohatit.
HODNOCENÍ: * * * * *

Fratak
19.12.2019 5 z 5

Je radost tuhle knížku číst. Málokterému autorovi se podaří mít povídkovou knihu plnou tak kvalitních povídek. Je to docela těžký žánr, i když na to nevypadá. Těším se na další knížku od této spisovatelky.


Ivana125
01.11.2019 5 z 5

Mám ráda povídky jako takové.A protože autorku znám, těšila jsem se na její druhou knížku. a nezklamala mne. Pointy byly zajímavé, i když ne vždy překvapivé, protože jsme si v něčem trochu podobné. Pro mne zábava, přečetla jsem ji jedním dechem. A bylo tam vše, co od povídky čekám - humor, napětí, překvapení, lidské příběhy uvěřitelné i neuvěřitelné. Na prvotinu v tomhle žánru rozhodně skvělé. Nebyla jsem zklamána ani trochu, pobavila jsem se a knihu rozhodně doporučuji. A to u všech nedělám :-) Těším se na další, doufám, že už Michaela pro nás něco chystám.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (6. týden)

03.02.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Maličkost pro premiéra a jiné povídky v seznamech

v Přečtených21x
v Doporučených1x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit3x

Autorovy další knížky

2017  86%Dobrodružství pana Kolečka - Pohádky od Hvězdy
2019  77%Maličkost pro premiéra a jiné povídky
2023  100%Nová dobrodružství pana Kolečka