Zimní slavnost přehled
Michael J. Sullivan
Dobrodružství Riyria série
Nová říše se chystá oslavit vítězství nad Lidovým hnutím v den, jenž by neměl být nikdy zapomenut. Ve svátek Zimní slavnosti budou nejen popraveni dva významní zrádci (Degan Gaunt a Arista, čarodějka z Melengaru), ale uskuteční se rovněž svatba císařovny Modiny. Ovšem tajní vládci ve své samolibosti nepočítají s odhodláním Royce a Hadriana, jimž se konečně podařilo nalézt Dědice Novronova a netouží po ničem jiném, než zničit jejich pečlivě připravované plány. Zimní slavnost je pátou knihou šestidílné série, která se snaží vyhnout současným trendům v žánru fantasy, jež tíhnou ke zdlouhavým a temným vyprávěním. Představuje návrat ke kořenům v podobě čirého dobrodružství, jež se odehrává ve věrohodném, ovšem nikterak přespříliš složitém světě. Jde o výtažek z nejlepších prvků tradiční fantasy – má báječné hrdiny, napínavou zápletku, humor i patřičný spád a potěší tak čtenáře jakéhokoli věku.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zimní slavnost. Přihlašte se a napište ho.
Zimní slavnost je o poznání „rytířštější“ než předchozí knihy. Celá se točí kolem velkého turnaje, dozvídáme se více o rytířích říše i o tom, co to vlastně znamená být či nebýt jedním z nich. Konec je opravdu krásný.
Za mě nejlepší díl celé série (píšu po dočtení šestého dílu). Konečně mi přišlo, že je to takové koncentrovanější, méně rozvleklé a časoprostorově roztahané.
Kniha Zimní slavnost v seznamech
přátelství popravy přátelé fantasy hrdinská fantasy zloději
2011 | Královské spiknutí |
2011 | Avempartha |
2018 | Percepliquis |
2012 | Vzestup Nyphronu |
2014 | Smaragdová bouře |
Rytierský medzidiel a príprava na veľké finále. Aspoň dúfam. Tentokrát som mal však pocit, že sa autor mohol viac vyhrať s príbehom a s témou rytierov. Turnajom sme preleteli nadzvukovou rýchlosťou, ani som sa nestihol spotiť. Zrazu záver s dosť výrazne useknutou situáciou (aspoň na môj vkus). Zato si Michael opäť neodpustil malé politické okienko. Inak fajn oddychovka, v ktorej sa hrdinom dejú aj veľmi nepríjemné veci. Takže to nie je len také hopsa - hejsa do Brandejsa ;)).