# Dokonalý svet přehled
Silvia Demovičová Jezerská
Influencerka Mia má zdanlivo dokonalý život – modernú mamu, ktorá je viac jej kamarátkou než rodičom, štýlové priateľky, desaťtisíce sledovateľov a prestížne spolupráce s populárnymi značkami, ktoré jej prinášajú vytúžený obdiv a pozornosť. No realita môže byť občas celkom odlišná od ilúzie prezentovanej na sociálnych sieťach. Čo všetko je Mia ochotná urobiť, aby sa udržala na výslní a ako ďaleko dokáže zájsť, keď hrozí, že ružová bublina praskne? Soňa považuje svoj život za nudný a príliš obyčajný. Na rozdiel od svojho brata Sama chodí do bežnej školy, namiesto nákupných centier obľubuje second handy a jej instagramový profil nezapĺňajú selfíčka z vychytených klubov, ale len fotky z rodinnej narodeninovej oslavy či momentky s najlepšou kamarátkou na svete Denisou. Rozčuľuje ju Samov najbližší priateľ Artur, ktorý je prakticky členom ich rodiny. Neustále si z nej uťahuje, má najpríťažlivejší úsmev pod slnkom a vie, prečo Soňa nosí na zápästí široký náramok. Čo spája Miu a Soňu, ktoré na prvý pohľad už ani nemôžu byť rozdielnejšie? A čo je v živote dôležitejšie – počet sledovateľov a lajkov alebo pár verných priateľov, ktorí vás vždy podržia?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize # Dokonalý svet. Přihlašte se a napište ho.
Prostě já, Bouře a běs a další knižní novinky (41. týden)
06.10.2024
Kniha # Dokonalý svet v seznamech
2021 | Iba s tebou |
2016 | Každý trapas sa počíta |
2021 | Bez teba |
2023 | Na Vianoce budem doma |
2016 | Leto s Alexandrom |
#dokonalysvet @silviademovicova1 @verbariumvydavatelstvo
Pribeh určený pre Ya čitateľov, ale ja ho odporúčam ako mladším, tak aj starším.
Dva životy, dvoch dievčat, ktorým svet sociálnych sietí zmenil život. Je to kniha, ktorá je oveľa hlbšia ako sa na pohľad zdá a obálka, ktorá pritiahne pozornosť ma naviedla, že to bude o instagrame, ale povrchný príbeh nečakajte. Autorka išla do hĺbky problémov nie len v nereálnom svete, kde sa každý snaží byť top, ale otvorila aj vzťahové otázky v rodinách. Komunikáciu medzi rodičmi a deťmi, obrovské rozdiely v 3 rodinách. V Arturovej, Miinej a Soninej.
Protagonisti knihy sa tiež stretnú so stresmi, ktoré sú spojené s maturitou, s priateľstvom, nepriateľstvom a so skutočnými priateľmi, alebo tými naoko. Prejdu si skúškami a aby som nezabudla zažijú aj lásku.
#Dokonalý svet bol pre mňa jeden krásny príbeh plný ponaučení, citátov a hľadania porozumenia, poznávania seba samých a veľa ďaľšieho. Autorka v knihe poukazuje na to, že je dôležité uvedomiť si chybu, problém a vyhľadať pomoc. Sebapoškodzovanie je závažný problém a nemôžme sa hanbiť pomoc vyhľadať. Na konci knihy nájdete dôležité kontakty.
Ďakujem vydavateľstvu za možnosť si túto plnohodnotnú knihu prečítať.
Ďakujem babám za spoločné čítanie.
#sebaposkodzovanie #instagram #instagramovysvet #dokonalostneexistuje #laska #priatelstvo #rodina #spolocnecitaniesnikou #spolupracasnikou #spolupraca