Doktor Jajbolíto přehled

Doktor Jajbolíto
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/169592/bmid_doktor-jajbolito-yNm-169592.jpg 5 65 65

Príbeh o doktorovi, ktorý mal rád zvieratká a rozumel si s nimi. Obsah: Prvá časť: Cesta do Opičej krajiny-Doktor a jeho zvieratá, Opica Čiči, Doktor Jajbolíto pri práci, Krokodíl, Priatelia pomáhajú doktorovi, Lastovička, Do Afriky, Búrka, Doktor v nešťastí, Hrdinský čin papagája Karuda, Po opičom moste, Hlúpe zvieratá, Darček, Tískajťahaj, Opice sa lúčia s doktorom, Nové nešťastia a radosti, Tískajťahaj a Varvara. Druhá časť: Penta a morskí piráti-Jaskyňa, Penta, Delfíny, Orly, Pes Havhav hľadá rybára, Havhav ďalej hľadá rybára, Našiel, Havhav dostane darček, Piráti, Prečo ušli potkany, Nešťastie za nešťastím, Doktor je zachránený, Starí priatelia.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Doktor Jajbolíto. Přihlašte se a napište ho.

666Jitka
08.12.2022 5 z 5

Tuto knížku obohacenou o ilustrace Josefa Lady jsem jako milovnice zvířat měla moc ráda a často jsem se k ní s radostí vracela. Veselá dobrodružství skvělého doktora Bolíto a jeho zvířátek mě jako malou holku dokázala výborně pobavit. Děkuji Čmeláčkovi za připomenutí této krásné dětské knížky :-)

Čmeláček
07.12.2022 5 z 5

Tahle kniha se mi fakt hodně líbila, dá se číst pořád dokola. A klidně bych se z fleku vydal s doktorem Bolítem do Afriky za zvířátky :))).

Apo73
08.03.2022 5 z 5

Tuhle knížku jsem měl v dětství opravdu rád. Dokonce jsem si ji jako jednu ze dvou (ještě Kapitánská dcerka) přečetl v ruštině. Pamatuji, jak jsem ji četl na škole v přírodě v Kořenově. Moc se mi líbila, nebyla vůbec ideologická a šlo o to, jak vyléčit všechna ta zvířátka, která za doktorem Bolíto (v originále Ajbolit) pochodovala. Naprosto unikátním (i v překladu) byl kůň, který je na obě strany koněm - a který se v geniálním překladu jmenuje Táhnitlač. Prostě skvělá dětská knížka"

Kniha Doktor Jajbolíto v seznamech