Dokud srdce plane: Neoficiální biografie skupiny Rammstein přehled
Thorsten Schatz , Michael Fuchs-Gamböck
Žádná jiná německá skupina nerozděluje lidi tolik jako Rammstein. Buď jsou milovaní, nebo nenávidění. Střední cesta neexistuje. Koncertují-li kdekoli na světě, jsou euforicky oslavovaní. Texty jejich písní boří mnohá tabu, provokují, mají svůj zcela ojedinělý a často sarkastický humor. Patří k nejúspěšnějším skupinám, které přivedly německy zpívané písničky na jeviště a do hitparád po celém světě. Také v České republice mají Rammstein velkou fanouškovskou základnu, což dokládá několik vyprodaných koncertů této kapely ve sportovních halách v Praze a Ostravě. Kniha o komplexním uměleckém díle jménem Rammstein líčí příběh skupiny od jejích počátků až po její nejnovější album Liebe ist für alle da – podrobně, bez předsudků a často i kriticky.... celý text
Literatura naučná Biografie a memoáry Umění
Vydáno: 2011 , NavaOriginální název:
Bis das Herz brennt : Die inoffizielle Rammstein-Biografie, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dokud srdce plane: Neoficiální biografie skupiny Rammstein. Přihlašte se a napište ho.
Rammstein jsem začal poslouchat ještě předtím, než vydali Mutter a přijeli na světové turné, které je katapultovalo mezi známé showmany. Takže vlastně ještě předtím, než to bylo cool. Filosofii kapely rozumím, je mi i jasné, proč prorazili, ale i přesto rozbory od hudebních publicistů mi přišly vážně fajn. Sám jsem se tomuto odvětví věnoval 7 let. Bohužel vše ostatní v knize jsou už jen kusé koláže. V podstatě mě moc nezajímá osobní život muzikantů, ale jejich hudba a vlastně to, proč tvoří a jakým způsobem postupují. To kniha trochu splňuje, ale jinak je vlastně úplně zbytečná. Jsou to informace z druhé ruky, ne od přímých aktérů. Nejsou zde samozřejmě žádné peprnné historky ani úsměvné věci, vzpomínky na koncertní zkušenosti... Rammstein jsou dost let spíše už firma, než kapela, což i oni sami přiznávají a to už není pro mě. Na začátku nehráli sice nic, co by se v tehdejším Německu neobjevilo, ale měli štěstí na lidi a zaujali. V podstatě je kniha dobrá jako zdroj při mapování vzniku Rammstein, ale to je tak vše.
Rozhodně doporučuji všem, co mají Rammstein rádi. Kniha je opravdu plná zajímavých informací. Nejvíc mě asi osobně bavilo číst o těch úplných začátcích a z jakých rodin jednotliví členové pochází. Některé pasáže byly ovšem nudné, ale i tak kniha splnila účel a mé očekávání :-).
Kniha Dokud srdce plane: Neoficiální biografie skupiny Rammstein v seznamech
tohle se moc nepovedlo, obsahově kompilát známých faktů, literárně velká bída