Dokud srdce plane: Neoficiální biografie skupiny Rammstein přehled

Dokud srdce plane: Neoficiální biografie skupiny Rammstein
https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85211/bmid_dokud-srdce-plane-neoficialni-biogr-MhL-85211.jpg 4 33 33

Žádná jiná německá skupina nerozděluje lidi tolik jako Rammstein. Buď jsou milovaní, nebo nenávidění. Střední cesta neexistuje. Koncertují-li kdekoli na světě, jsou euforicky oslavovaní. Texty jejich písní boří mnohá tabu, provokují, mají svůj zcela ojedinělý a často sarkastický humor. Patří k nejúspěšnějším skupinám, které přivedly německy zpívané písničky na jeviště a do hitparád po celém světě. Také v České republice mají Rammstein velkou fanouškovskou základnu, což dokládá několik vyprodaných koncertů této kapely ve sportovních halách v Praze a Ostravě. Kniha o komplexním uměleckém díle jménem Rammstein líčí příběh skupiny od jejích počátků až po její nejnovější album Liebe ist für alle da – podrobně, bez předsudků a často i kriticky.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry Umění
Vydáno: , Nava

Bis das Herz brennt : Die inoffizielle Rammstein-Biografie, 2009

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dokud srdce plane: Neoficiální biografie skupiny Rammstein. Přihlašte se a napište ho.

los
25.04.2020 1 z 5

tohle se moc nepovedlo, obsahově kompilát známých faktů, literárně velká bída

LordSnape
30.11.2019 2 z 5

Rammstein jsem začal poslouchat ještě předtím, než vydali Mutter a přijeli na světové turné, které je katapultovalo mezi známé showmany. Takže vlastně ještě předtím, než to bylo cool. Filosofii kapely rozumím, je mi i jasné, proč prorazili, ale i přesto rozbory od hudebních publicistů mi přišly vážně fajn. Sám jsem se tomuto odvětví věnoval 7 let. Bohužel vše ostatní v knize jsou už jen kusé koláže. V podstatě mě moc nezajímá osobní život muzikantů, ale jejich hudba a vlastně to, proč tvoří a jakým způsobem postupují. To kniha trochu splňuje, ale jinak je vlastně úplně zbytečná. Jsou to informace z druhé ruky, ne od přímých aktérů. Nejsou zde samozřejmě žádné peprnné historky ani úsměvné věci, vzpomínky na koncertní zkušenosti... Rammstein jsou dost let spíše už firma, než kapela, což i oni sami přiznávají a to už není pro mě. Na začátku nehráli sice nic, co by se v tehdejším Německu neobjevilo, ale měli štěstí na lidi a zaujali. V podstatě je kniha dobrá jako zdroj při mapování vzniku Rammstein, ale to je tak vše.

CarolC
20.09.2019 4 z 5

Rozhodně doporučuji všem, co mají Rammstein rádi. Kniha je opravdu plná zajímavých informací. Nejvíc mě asi osobně bavilo číst o těch úplných začátcích a z jakých rodin jednotliví členové pochází. Některé pasáže byly ovšem nudné, ale i tak kniha splnila účel a mé očekávání :-).

Kniha Dokud srdce plane: Neoficiální biografie skupiny Rammstein v seznamech

hudba hard rock, heavy metal

Autoři knihy

Thorsten Schatz