Dokud žijí motýli přehled

Dokud žijí motýli
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458886/bmid_dokud-ziji-motyli-CTW-458886.png 4 85 85

„Tančit ve slunečních paprscích je snadné, teprve v dešti je to umění!“ Po osudové ráně se Penelopa stáhla do ústraní. Neodvažuje se doufat, že by se do jejího života ještě někdy mohlo vrátit štěstí a láska. Ale pak se seznámí s osmdesátiletou Trudi Siebenbürgenovou. Fascinuje ji jak tato žena, tak i její minulost. Zvláštní roli na Penelopině nové cestě sehraje i její nový soused Jason. Trudi a Jason neustále otřásají jejím zajetým způsobem života a dokazují, že bláznovství života se dá vychutnávat v každém věku. „Svět je plný zázraků pro toho, kdo je vnímá,“ Trudi Siebenbürgenová... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Kontrast

Solange es Schmetterlinge gibt, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dokud žijí motýli. Přihlašte se a napište ho.

splaty
08.02.2024 3 z 5

Bylo to ctive, ja se nemohla od cteni odtrhnout. Misty hluboke, ale cim dele jsem cetla, tim byl pribeh odbytejsi. Konec byla nevysvetlitelna slatanina. Znate ten pocit, kdyz celou knizku cekate na ten urcity moment kdy ma prijit nejake vysvetleni, osvetleni a rozuzleni? A kdyz ten okamzik prijde, tak se vlastne nic nestane? Tak takhle to bylo tady.

escapelle
25.01.2024 3 z 5

Tohle určitě není kniha s přesahem,zítra už si na ní možná nevzpomenu, ale bylo to milé. Jednoduchý styl, jednoduchý děj, čtivé, zábavné, místy dojímavé. Příjemná oddychovka od náročnějších knih. Ač všechny postavy měly jistý potenciál, ač mě bavily, ani jedna ve mně nezanechala žádný hlubší dojem. I když se to asi nabízelo. Možná spíše podbízelo . Ale určitě to pro mě nebyla ztráta času. Příběh se četl rychle a lehce. A protože hlavní postava vlastní kočku a miluje jí, zařazuju si knihu do výzvy.

Airelle
25.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Tohle je přesně ta kniha, kterou bych si nebýt štafety určitě nepřečetla. Když jsem si četla ostatní recenze, tak jsou dost rozporuplné někomu se kniha líbí a je z ní nadšen, jiný jí považuje za odpad, takže si vyberte?!

Já se tedy přikláním k pozitivnímu hodnocení, líbil se mi životní posun hlavní hrdinky, která si prošla hodně zlým obdobím a nakonec se díky nečekaným přátelstvím dostává z nejhoršího. Mojí nejoblíbenější postavou byla Trudi, její vtip, šarm a životní nadhled neměl chybu.

Co mi přišlo navíc byla detektivní linka, ta mi tam absolutně nezapadala a ve finále mi přišla naprosto zbytečná. Mám dojem, že se autorka úplně nemohla rozhodnout, jaký žánr vlastně píše.

Není nouze o hodně smutné scény, kde ukápne i nějaká ta slza, taky humorných scén s Trudi je dostatek a nechybí ani romantika s Jasonem.

Knižní novinky (16. týden)

18.04.2021

Kniha Dokud žijí motýli v seznamech

Hanni Münzer
německá, 1965