Marlene přehled
Hanni Münzer
Medová smrt série
< 2. díl
Mnichov 1944: Marlene stojí před vybombardovaným domem na Prinzregentenplatz. Její přítelkyně Deborah a i mladší bratr Wolfgang si myslí, že je mrtvá. Ale Marlene nic nezastaví v jejím boji proti nacistické zvůli. Neustále se vrhá do nových akcí, znovu a znovu riskuje život a stává se jednou z nejhledanějších žen v Německu. Při jedné akci se seznámí s velmi zvláštním mužem a spojí je velmi zvláštní přátelství. Je to muž, který svůj život zasvětil ochranou dětí, které má na starosti. Marlene se brzy ocitá tváří v tvář největšímu rozhodnutí svého života: může změnit průběh války a možná zachránit miliony lidí. Ale muž, kterého miluje, bude muset zemřít...... celý text
Literatura světová Válečné Historické romány
Vydáno: 2018 , OmegaOriginální název:
Marlene, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Marlene. Přihlašte se a napište ho.
Já jsem s knihou velmi spokojená. Jsem ráda, že jsem jako první četla Dokud žijí motýli potom Medovou smrt a nyní se mi kruh uzavřel a vše do sebe zapadlo. Jedná se o vymyšlený příběh, ale věřím tomu, že řadu věcí si mnoho lidí prožilo. Moc zajímavě a poutavě napsané. Pro mne nový pohled na poválečnou dobu a vypořádání se s minulostí. Za mne naprosto skělé.
Po prvním dílu jsem neměla přehnané očekávání a proto jsem nebyla ani moc zklamaná. Za mě lepší průměr. Silnější pasáže se střídaly s těmi slabšími a musím říct, že bohužel víc bylo těch slabších... Pokud bych měla číst znovu, tak přiznávám, že bych byla hodně na vážkách... A je to rozhodně zklamání, protože kniha měla jistý potenciál.
Kniha Marlene v seznamech
druhá světová válka (1939–1945) nacismus Adolf Hitler ženy v 2. světové válce Třetí říše (Nacistické Německo), 1933-1945
Nečetla jsem první díl a vůbec ničemu to nevadilo. :) S knihou jsem velmi spokojená, myslím, že si ji jednou přečtu znovu.