Ukradená banka přehled

Ukradená banka
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15670/bmid_ukradena-banka-I0E-15670.jpg 4 60 60

Dortmunder série

Kniha nabízí detektivní zápletku i spoustu zábavy. Série příběhů o Dortmunderovi je tím nejlepším z rozsáhlé tvorby amerického spisovatele Donalda E. Westlakea a zároveň i špičkovou ukázkou literární krimikomedie. Hrdinou celé série je drobný a neúspěšný podvodníček John Dortmunder, věčný smolař, který se i s partou svých pomocníků pravidelně ocitá v pořádných malérech. Tentokrát má políčeno na loupežné přepadení banky.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Humor
Vydáno: , Albatros (ČR)

Bank Shot, 1972

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ukradená banka. Přihlašte se a napište ho.

Pitryx
12.09.2024 3 z 5

Dá se to číst i když jedna kapitola se mi jeví na nic. Autor i v této knize občas rozepisuje zbytečnosti. Celý příběh se mi jeví silné nepravděpodobný, například sedm hlídačů v obývacím přívěsu je dost mimo. Přesto bych dal těch šedesát.

slawa.cap
12.08.2022 4 z 5

Poslouchal jsme jako audio.
Je to o trochu slabší než předchozí díl. Ty náhody a nehody už mi nepřišli tak přirozené. Postavy se od minulého dílu taky změnili Stan už nebyl tak natvrdlý, zato Kelb mi přišel o dost hloupější. A ani sám Dortmunder už nezářil tak výrazným intelektem. A nováček Viktor.... u toho jsem celou dobu čekal podraz.
Nebylo to špatné, ale první díl byl lepší a hlavně mnohem vtipnější.
Ale plán to byl fakt dobrej, jen s tou barvou udělali chybu, jako skoro ve všech komediích. A divím se že nikdo neskočil do vody.

Ivan F
23.11.2021 3 z 5

Čím viac kníh som od Donalda Westlakea prečítal, tým viac sa mi vzďaľuje. Nie je to zlé čítanie, to vôbec nie, je to jednoduché, oddychové a mierne zábavné rozprávania o chlapíkovi a jeho patáliách na ceste za zbohatnutím. A to je všetko - jednoduché, oddychové, ale len mierne zábavné čítanie. Škoda, potenciál to má, nápad výborný, len spracovanie ma neoslovilo. Z knihy sa mi najviac páčil záver, ten celkový dojem z knihy vylepšil. Na vyplnenie pár hodín pri cestách do práce a z práce, alebo pred zaspávaním je to fajn.

Kniha Ukradená banka v seznamech

Donald E. Westlake