Dráček Mráček přehled

Dráček Mráček
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/131188/dracek-mracek-131188.jpg 4 34 34

Dvanáct krátkých příběhů určených pro samostatné čtení nejmenších čtenářů či pro předčítání. Text stylisticky odpovídá nárokům kladeným na první čtení. Dráček Mráček se nedopatřením dostane do lidského světa, kde musí zůstat po celý rok, než se bude smět vrátit zpátky domů. Pomáhá mu lidský kamarád, chlapec Míša, který maličkého dráčka ubytuje u sebe doma v teráriu poté, co rodiče přesvědčí, že dráček je ještěrka. Společně zažijí napínavé, trochu poučné a hlavně veselé příhody. Dráček Mráček vychází v roce 2011 jako seriál v časopise Sluníčko. Na základě čtenářského průzkumu dosáhl značné popularity.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dráček Mráček. Přihlašte se a napište ho.

PolBara
14.11.2024 4 z 5

Knížku jsem četla dětem ve školce při odpočinku a líbila se jim. A mně také, hlavně krátké kapitoly a povedené ilustrace. Milý příběh o přátelství prvňáčka Míši a malého dráčka.

Josh
05.11.2023 5 z 5

Kdo by nechtěl mít za kamaráda hodného draka? Nejen děti :o))) Kdo nezná dráčka z časopisu Sluníčko, pak mu radost udělá 12 příběhů v jedné knize naráz. Prolíná se v nich dnešní i kouzelný svět. Příběhy jdou číst samostatně, ale navazují na sebe, takže určitě tip pro pra/rodiče na čtení dětem v postýlkách na dobrou noc. Grafika mne osobně nenadchla, ale děti (kniha uvádí od 4 let) budou draka vyhledávat na každé stránce.

simca9342
28.03.2023 5 z 5

Je malý dráček opravdu ještěrka? Dvanact krátkých kapitol spojených v jeden příběh pro děti. To jestli potkal opravdového draka zjistí kluk Míša. A nejen to, že draci chápou vše doslova

"já bych moc rád zažil nějaký zázrak..."
Míšu něco napadlo. " no, když budeš pěkně sekat dobrotu, třeba nějaký opravdu zažiješ." řekl dráčkovi.
Všichni draci v pohádkové zemi mají ostré a hbité ocásky. Na sekání, přirozeně. Také dráček Mráček měl velký sekaci talent. Přišel blíž ke koláči. Zamířil, rozmáchl se a sekl. Skvělý úder! Během chvilky byl celý koláč rozsekaný do úhledných kostiček. :)

,ale mnohem vice...

Kniha Dráček Mráček v seznamech