Draculov hosť a iné príbehy přehled

Draculov hosť a iné príbehy
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/147035/draculov-host-a-ine-pribehy-147035.jpg 4 113 113

Obsiahla zbierka trinástich strašidelných poviedok slávneho írskeho spisovateľa Brama Stokera. Literárny otec vládcu temnôt a kráľa upírov grófa Draculu sa slovenským čitateľom konečne predstavuje ako poviedkar a potvrdzuje svoju pozíciu najvplyvnejšieho a najzásadnejšieho hororového tvorcu v dejinách svetovej literatúry. Poviedky: Draculov hosť Sudcov dom Stará Indiánka Tajomstvo rastúceho zlata Cigánkina veštba Návrat Ábela Behennu Pohreb potkanov Sen o červených rukách Crookenské piesky Krištáľová váza Reťaz osudu Dualisti Červená hradba... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Draculov hosť a iné príbehy. Přihlašte se a napište ho.

lucia0482
16.04.2023 3 z 5

Problémom väčšiny zbierok poviedok je v tom, že nie všetky poviedky sú dobré. Kým niektoré sú skvelé, iné priemerné,ďalšie podpriemerné. Inak tomu nie je ani v tomto prípade.
Dracula je moja obľúbená kniha a tak som sa tešila na túto knihu. Žiaľ, prišlo sklamanie, pretože poviedky sú tematicky zaujímavé, ale to je asi všetko. Chýba mi svižnosť, energia, ktorá ide z Draculu, strach a okamih prekvapenia. Nie je to to, čo som čakala, no uznávam, že pár príbehov za prečítanie rozhodne stojí.

TheRaven
22.08.2021 3 z 5

Tematicky celkem atraktivní povídky, nicméně zpracování už tak žhavé není a většinu příběhů sráží do přijatelně zábavného, ne však zapamatováníhodného průměru. Vyčnívá jinde mnohokrát otisknutý Soudcův dům či lstivě mstivá Indiánská žena (leč poslední větu bych nemilostně vypustil). Něco do sebe má i žertovné Cikánčino proroctví a příjemnou atmosférou oplývají také Zrádné písky, ale něco tomu zkrátka chybí.

Usire
26.01.2021 4 z 5

Vnímám to spíše jako doplněk k Draculovi. Některé povídky přesahují ostatní, ale vcelku kniha nenudí.

Kniha Draculov hosť a iné príbehy v seznamech