Draculova žena přehled

Draculova žena
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426284/bmid_draculova-zena-Hgp-426284.png 4 170 170

Kdo byla druhá manželka Vlada III. zvaného Dracula a kdo byl on sám? Jaké bylo jejich manželství? Byl Dracula upír, krutovládce, psychopat či sadista? Nebo jen velmi složitý muž, žijící v kruté době? Karolína je psycholožka, která jezdí každý rok na nějakou zajímavou a neobvyklou dovolenou s partou svých přátel. Když ale její přítelkyně Saša přijde s nápadem, že by mohli jet do Rumunska, pocítí Karolína okamžitě odpor. Nakonec se nechá přesvědčit, a tak se celá parta, vyzbrojená i kůly, růženci a česnekem, vydá na hrad proslulého hraběte Draculy. Všichni se dobře baví, jen Karolína pociťuje zvláštní úzkost. A pak jednoho večera narazí v lese poblíž hradu Poenari na smečku vlků a v panice se před nimi ukryje v opuštěném hradu. Nebo snad není tak opuštěný? Svým příchodem spustí Karolína něco, co už se nedá zastavit, a pozná osud uherské šlechtičny Ilony Szilágyiové, kterou provdali za krutého vládce Valašska. Karolína tak dostane odpovědi, které nechtěla znát, na otázky, jež nekladla. Takže kdo byl Dracula? Nebo snad ještě stále je?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Draculova žena. Přihlašte se a napište ho.

Atanone
07.09.2024 4 z 5

Pokud jste romantici a máte rádi pohádky, budete asi dost spokojení. Bude hodně vzdychání a pár historických vsuvek. Příběh mezi tím se mi ale nějak dostal pod kůži, takže ano.
Bylo by možná hezké prohlédnout přes závoje času. A možná by to hezké nebylo.

JaneAgny
16.07.2024 3 z 5

Uff...tak to byla jízda. Čtení této knihy bych přirovnala k horské dráze, těžko říct, zdali jsem spokojená či nikoliv. JE to tak 50/50. Kniha sama o sobě je dobře napsána, líbí se mi propojení skutečných postav a událostí s fikcí. V příběhu figuruje jen ústřední dvojice. Romantiky zde bylo tak akorát, ani o lechtivé scény tu nebyla nouze. Nicméně místy jsem se nudila, děj se opakoval a v závěru bych posledních 10. kapitol úplně vynechala (nebudu spoilerovat), protože ty příběh zbytečně komplikovaly. Bohužel já jsem očekávala něco jiného, spíše více fantasy zaměřenou na tu upírskou část a namísto toho jsem dostala historickou romantiku. Nebylo to pro mě to pravé. Kniha není špatná, doporučila bych ji jako odpočinkovou nijak náročnou četbu.

recenzienika657
10.07.2024 3 z 5

#draculovazena @michaelaellahajdukova @vydavatelstvo_motyl

Kto bol Vlad Dracula? Bol krutý? Nemilosrdný? Aký bol naozaj?

Popis osoby Vlada sa mi páčil a vedela som si ho tak predstaviť, že naozaj mal povahu aká mu bola v knihe opisovaná. Nevedela som o ňom zhola nič a čo som si prečítala ma prekvapilo. Autorka na konci spísala skutočnosti a čo do príbehu vsunula, aby jej to hralo do karát ako sa hovorí. Na moje prekvapenie toho až tak veľa nebolo.

Vlad sa mi páčil. Aj jeho zachmúrená tvár. Za to spracovanie príbehu mi až tak nesadol ako som si myslela. Je pravda, že na konci to do seba zapadlo, ale viem, že toto je jedno zo slabších diel.

Romantická linka keď už vznikla bola fajn aj keď to predtým... Nejako som to nezožrala. Začiatok krásne uchopil krásu Transilvánie a teda ja som viac dúfala, že budeme v súčastnosti a tak...

Ďakujem @mrs_and_books za štafetu.

#stafetovyzavislak #stafeta #dracula #historia

Knižní novinky (43. týden)

20.10.2019

Kniha Draculova žena v seznamech